Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Yhteenvedon paikka SYYSKUU 2017
Kalenteri on kääntynyt syyskuun puolelle. Taivaalta vihmoo vettä ja pohjoistuuli puhaltaa vaahtopäitä Päijänteen pintaan. Yöllä lämpö on käväissyt jo viiden asteen tuntumassa. Kesä taisi olla siinä – sateinen ja viileä, vain muutama hellepäivä. Nurmikon kasvuvauhti alkoi hiipua jo elokuun jälkipuoliskolla. Jos sopivan kuivaa keliä vielä tulee, voisi koko nurmikentän vielä kertaalleen leikata – puoliksi Indegolla ja työnnettävällä.
On yhteenvedon aika – miten meidän Bosse on selviytynyt tehtävästään. Ahkeruudesta sille voi antaa täyden kympin. Aina se on lähtenyt mukisematta hommiin, satoi tai paistoi, yövuorojakin on kertynyt monta. Bosse on yrittänyt parhaansa, mutta mihin se on riittänyt.
Robottileikkurin hyviä ja huonoja puolia
”Tiesimme, että työmaa tulee olemaan haasteellinen.” Kun alkukesästä saimme robotin, olivat odotukset kaksijakoiset. Tiesimme, että työmaa tulee olemaan haasteellinen. Rintamamiestalon vanha, epätasainen nurmikko monine kulkua haittaavine esteineen. Kaiken lisäksi nurmikkoa on lähemmäs tuhat neliötä ja Indegon rahkeet riittävät vain 400 neliöön. Oliko robotti tullut ihan väärään osoitteeseen?
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkuri hoitaa vaativankin nurmikon.
Rintamamiestalon pihapiirissä nurmikkoa pitkälti yli 1 000 m², josta rajattu enintään 400 m² työmaa robottiruohonleikkurille.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4.33/5 (6)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Robottiruohonleikkuri kiertää puut
Robottiruohonleikkurin plussat ja miinukset.
Indegon työmaaksi oli kaksi vaihtoehtoa. Sinällään kaikkein helppohoitoisin noin 400 neliön alue, missä vain kahden omenapuun ja kukkapenkin alue on esteenä. Toki siinäkin maaston epätaisuutta, juuria ja kuoppia. Toinen vaihtoehto olisi ollut hedelmäpuutarhan alue, missä toistakymmentä omena- ja luumupuuta tekevät työnnettävällä leikkurilla ajamisesta aika tikkuisen. Sen olisimme kaikkein mieluiten antaneet robotin hoidettavaksi, mutta epäilimme, ettei se selviä pujottelusta hedelmäpuiden viidakossa. Valitsimme siis robotille helpomman – mutta isäntäväkeä vähemmän helpottavan.
Bosch Indego on toiminut luotettavasti. Mitään vikaa ei kesän aikana ole ilmaantunut. Täysin odotettua oli, että pihan epätasaisuudet, märkä nurmikko jne. aiheuttavat ongelmia. Työmaata jonkin verran muokattiin Indegon rahkeille sopivaksi ja loppukesän leikkuut sujuivat ongelmitta.
Robottiruohonleikkurin plussat ja miinukset.
Plussat + hyvät ohjeet, helppo käyttöönotto + suomenkielinen valikko + erinomainen leikkausjälki + hiljainen, voi ajattaa yöllä + ei tarvitse haravoida + leikkausjäte jää luontaiseksi ravinnoksi + varkaussuoja, ei toimi ilman turvakoodia + ei bensan kanssa turaamista + aikaa jää muulle tekemiselle + hauska katsella + pitää naapurin kissat loitolla
Miinukset – hintava – rajauskaapelin asennus ja olemassaolo – kranttu alustan epätasaisuuksille – märällä nurmella ongelmia – terät vaihdettava vuosittain – akku sisäänrakennettu, ei voi itse vaihtaa
Ylistyslaulu olisi liioittelua, mutta nöyrä kiitos on paikallaan. Bosse yllätti positiivisesti. Jos nyt lähtisimme hankkimaan robottia, ehkä valitsisimme pykälää tehokkaamman. Löysimme kuitenkin Indegolle selkeän työmaan ja se vähensi oleellisesti työnnettävän leikkurin käyttöä. Luultavasti myös naapurit kiittävät. Indego 400 olisi ihanteellinen tontille, missä on enintään 400 neliötä tasaista mahdollisimman esteetöntä nurmikkoa. Odottelemme aurinkoisia syyspäiviä ja päästämme Bossen vielä kerran valloilleen. Sitten ansaittu talvilepo ja keväällä taas uudet kujeet.
Millaiselle nurmikolle robottileikkuri sopii?

Pin It on Pinterest

Share This