Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Bosch Indego 400 Connect tuli taloon KESÄKUU 2017
Nurmikko rehottaa lähes 70-vuotiaan rintamamiestalon pihamaalla. Vanhalla isolla puutarhatontilla on parikymmentä omena-, luumu-, kirsikka- ja kriikunapuuta. Lisäksi havupuita, vaahteroita, perennoja. Ja tietysti marjapensaat ja kasvimaa, kuten 1950-luvun taloon kuuluu. Kaikkien näiden lomassa polveilee nurmikkoa pitkälti yli 1 000 m².
Isäntäväelle tämä kaikki on ollut, ja on edelleen, rakas harrastus. Yli 30 vuoden aikana eräskin tunti on vierähtänyt puutarhan parissa. Mutta paljon enempi se on antanut kuin vaatinut. Iloa silmälle, rauhaa mielelle, ja nautintoa vatsalle.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri soveltuu enintään 400 neliön kokoiselle nurmikolle.
Tasaista esteetöntä nurmikenttää on noin 500 neliötä. Loppu on sokkelikkoa puiden ja pensaiden väleissä. Perinteisellä työnnettävällä moottorileikkurilla koko nurmikon ajo ottaa kolmisen tuntia. Joskus on mietitty istuttavaa leikkuria, mutta koettu, että puita ja pensaita on esteinä liikaa melko kömpelölle ajoleikkurille.
Tuttavaperheellä on ollut robottileikkuri muutaman vuoden. He ovat ihastuneet siihen, antaneet sille nimenkin, ja puhuvat kuin perheenjäsenestä. Alkoi muhia ajatus, pitäisikö meidänkin saada sellainen. Toimisiko se meidän pihassa. Postipoika soitti ovikelloa, odotettu paketti saapui. Suuri laatikko täynnä tavaraa, siististi pakattuna. Bosch Indego 400 Connect, latausasema, virtajohto, rajauskaapeli ja erilaista pienempää tilpehöörää asennusta varten. Paksut ohjekirjat ensin vähän pelästyttivät, tuleeko tästä mitään. Onko tämä liian monimutkainen ja tekninen härpäke enempi vanhanlinjan puutarhurille.
Robottiruohonleikkurin ohjekirjat, latausasema, virtajohto, asennustarvikkeet.
Turha pelko. Käyttöohjeet ovat selkeät ja laitteen asentaminen käyttökuntoon kesti alle tunnin. Nurmikosta piti sitten valita sopiva enintään 400 m² työmaa leikkurille ja ajaa tämä alue sopivan lyhyeksi työnnettävällä leikkurilla. Huomasimme, että erityisen lyhyeksi kannattaa ajaa alueen reunat, joihin asennetaan rajauskaapeli. Latausasemalle löytyi erinomainen paikka alueen nurkasta, tarpeeksi läheltä pistorasiaa. Rajauskaapelin ja virtajohdon liittäminen latausasemaan sujui helposti ohjekirjan mukaan.
Rintamamiestalon pihapiirissä nurmikkoa pitkälti yli 1 000 m², josta rajattu enintään 400 m² työmaa robottiruohonleikkurille.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

3/5 (3)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Robottiruohonleikkurin latausaseman asennus
Robottiruohonleikkurin latausaseman asennus
Robottiruohonleikkurin latausasema
Kun kaikki piuhat oli kiinni ja robotti latausasemassa, eikun virrat päälle. Robotin näyttöruutu avautui ja laitteen akut alkoivat lataantua. Ohjekirjan mukaan lataus ottaa 45 minuuttia, jäimme odottamaan ja samalla viimeistelemään rajauskaapelin asennusta. Ruohonleikkuri ei toimi ilman omaa PIN-koodia, jota se kysyy monessa eri vaiheessa. Tämä koodi tulee pitää visusti muistissa. Toki unohdus ei ole katastrofi, mutta vaatii yhteydenoton Boschin käyttötukeen. Koodauksen jälkeen valittiin näytön kieleksi suomi. Päiväys ja kellonaika tarkistettiin kohdalleen, mahdollista ajastettua toimintaa varten. Sellainenkin hienous laitteessa on. Mutta ensin pitää opetella peruskäyttö. Painallus vihreästä kuittauspainikkeesta, ja odotetaan jännityksellä mitä robotti alkaa tehdä…
Robottiruoholeikkuri kysyy PIN-koodia
Robottileikkurin latausaika

Pin It on Pinterest

Share This