Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Bosch Indego – tuttavallisesti BOSSE ELOKUU 2017
Uusi robottileikkurimme on kotiutunut taloon. Jopa niin hyvin, että olemme alkaneet kutsua sitä tuttavallisesti. Bosse on tehnyt seitsemän viikon aikana täyden 14 tunnin urakan noin kerran viikossa. Aurinkoisina ja kuivina aikoina sitä on ajelutettu ahkerammin. Se on tehnyt myös kevyempiä parin kolmen tunnin iltalenkkejä.
Työmaa oli alun alkaen Indegolle aika haastava. Lähes 70 vuotta sitten savimaalle perustettu nurmikko ei ole tosiaankaan ihan tasainen. Kuoppia, töyssyjä, kaltevuuksia, puunjuuria, sammalta ja voikukkaa löytyy. Etenkin märällä kelillä Bosse jumittui muutaman kerran johonkin esteeseen.
Robottiruohonleikkuri leikkaa 70 vuotta sitten savimaalle perustettua nurmikkoa.
Huomasimme myös, että alkuinnostuksessa 30 cm mittatikku oli välillä unohtunut ja rajauskaapeli oli joissain kohdissa asennettu liian lähelle esteitä. Olemme korjanneet asennusvirheet ja poistaneet alueelta Bossen kulkua haittaavia kiusoja. Sen jälkeen ei ole ollut ongelmia. Koko 14 tunnin urakka on sujunut hyvin.
Aika pian opimme, että sateella tai heti sen jälkeen Bosse saa levätä. Märkä nurmi tarttuu robotin vatsaan ja pyöriin vaikeuttaen sen kulkua. Pian myös näyttöön tulee teksti, joka kehottaa puhdistamaan laitteen. Puhdistus onnistuu paremmin, kun antaa märän ruohon kuivua. Työkaluna voi käyttää harjaa ja pohjan ahtaimmat kolot voi rassata vaikka ohuella pajunoksalla. Kyseessä on sähkölaite, joten vesipesua kannattanee välttää. Kuivalla kelillä leikatessa laitteen pohjaan ei kerry juurikaan mitään.
Rintamamiestalon pihapiirissä nurmikkoa pitkälti yli 1 000 m², josta rajattu enintään 400 m² työmaa robottiruohonleikkurille.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Tätä raporttia ei ole vielä arvosteltu.
Robottileikkuri tulee puhdistaa säännöllisesti. Märkä nurmikko tarttuu laitteeseen ja aiheuttaa ongelmia. Kuiva nurmikko ei tartu laitteen pohjaan juurikaan.
Robottiruohonleikkurin leikkuuterät
Lapsia on kiinnostanut erityisesti robotin lähtö latausasemalta ja sinne paluu. Osaakohan se perille? Aina on osannut. Naapurin kissa hämmästeli, ettei tuommoista ole olemassa ja luikki tiehensä. Ei ole kattia näkynyt sen jälkeen pihassa. Olemme ihailleet Indegon leikkausjälkeä. Lopputulos on lyhyt ja siisti, eikä leikkuujätettä näy missään. Mitä mainioin alusta kesäisille pihapeleille: kroketti, mölkky, petankki jne. Miksei myös golfpallon puttailuun, ken sitä harrastaa.
Bosch Indego 400 Connect ei jatä leikkuujätettä.
Robotti leikkaa vain 5 milliä kerrallaan ja leikkuuleveys, tai pitäisikö sanoa kapeus, on 19 senttiä. Tämä tarkoittaa sitä, että mikään vauhtihirmu tämä vekotin ei ole. Aikaa kuluu moninkertaisesti verrattuna bensiinikäyttöiseen leikkuriin. Mutta toisaalta lopputulos on hyvä, eikä tarvitse haravoida. Lähes äänettömän laitteen voi jättää yövuoroon töihin, jolloin leikkuuajalla ei ole juuri merkitystä.
Robottileikkurin hiljainen käyntiääni ei häiritse edes öisin.
Illan pimetessä näyttöruudun valo paljastaa, missä robotti liikkuu. Lapsista se näyttää valaistulta siililtä, joka nuuhkii nurmikolla.
Robottileikkurin hiljainen käyntiääni ei häiritse edes öisin.

Pin It on Pinterest

Share This