Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Bosch Indegon käyttöönoton kokemuksia KESÄKUU 2017
Kotimme sijaitsee maaseudun rauhassa Kainuussa Ristijärvellä kauniin Iijärven rannalla. Pihamme on perustettu vuonna 2008 vanhan niityn päälle, joten se toimii hyvänä kasvualustana niin nurmikolle kuin kasvimaalle ja erilaisille istutuksille. Maa on tarpeeksi ravinteikasta ja aurinko paistaa pitkän päivän suurimmalle osalle pihaa.
Pihamme koostuu laajasta reilusti yli 400 neliön yhtenäisestä nurmikentästä ja pienemmistä nurmialueista, joita halkovat perennapenkit, pensaat ja pihakiveykset. Osa nurmialueesta rajoittuu järveen. Piha jakaantuu myös korkeuseron suhteen kahteen eri alueeseen.
Robottiruohonleikkurin leikkausalueen rajaus
Päätimme sijoittaa Indegon isolle nurmikentälle, jonka reuna-alueilla on kasvimaa, koristekiveys ja luonnontilassa oleva koivusaareke. Nurmikentän pinta-ala on yli 400 neliötä, mutta rajasimme alueen ohjeen mukaan Indegolle sopivaksi, n. 400 neliömetrin kokoiseksi. Rajauskaapelia asentaessa jätimme edellä mainittuihin reuna-alueisiin 30cm:n etäisyyden.
Ennen robottiruohonleikkurin rajauskaapelin asentamista aja ruohonleikkurilla alueen rajat käyttöohjeen mukaisesti.
Ennen rajauskaapelin sijoittamista ajoimme hyvin palvelleella ruohonleikkurilla alueen nurmikon rajat ohjeen mukaisesti n. kahden senttimetrin mittaisiksi. Leikattavan alueen keskusta leikattiin puolestaan n. neljän viiden senttimetrin mittaiseksi. Rajauskaapelia asentaessa nurmikon lyhyeksi leikkaaminen huomattiin erittäin oleelliseksi, sillä kaapelia ei saisi riittävän lähelle maata pitkän nurmen läpi. Rajauskaapeli kiinnitettiin 70 cm:n välein laitteen mukana tulleilla tapeilla, joita oli kaapelin pituuteen nähden riittävästi.
Piha koostuu kokonaisuudessaan reilusti yli 400 neliön yhtenäisestä nurmikentästä ja pienemmistä nurmialueista. Indegolle on rajattu isosta nurmikentästä sen toiminta-alueeksi sopiva osa.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4/5 (1)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Oli aika käynnistää Indego Aikaa vievin työvaihe oli rajauskaapelin asentaminen, mutta tämän tehtyämme, oli aika käynnistää Indego! Laitteen näyttö kertoi selkeästi vaihe vaiheelta, kuinka siihen tuli asentaa päivämäärä ja pin-koodi. Näiden jälkeen Indego teki leikkuualueen kartoituksen kiertämällä leikkuualueen ulkoreunat.
Kiinnitä robottileikkurin rajauskaapelin 70 senttimetrin välein leikkurin mukana tulevilla tapeilla.
Ensimmäisellä kerralla Indego jumittui latausasemaan. Ongelma oli kuitenkin helposti ratkaistavissa, sillä laitteen näyttöön tuli ilmoitus epätasaisesta alustasta. Kun siirsimme hieman latausasemaa ja kiinnitimme sen uudelleen maahan, ongelma poistui ja laite pääsi aloittamaan kartoituksen. Kartoitusta tehdessä laite kulki rajauskaapelin päällä, joten 30 cm:n etäisyys oli tarpeellinen ja myös riittävä esim. koristekiveykseen nähden.
Robottileikkurin rajauskaapelin etäisyys esimerkiksi koristekiveyksestä on 30 senttimetriä.
Kartoituksen jälkeen etenimme edelleen Indegon näytön ohjeiden mukaisesti ja aloitimme ensimmäisen leikkauksen. Indego kiersi aluksi leikattavan alueen reunat, jonka jälkeen se leikkasi nurmen pala palalta. Akun tyhjentyessä se siirtyi latausasemaan ja latauduttuaan palasi leikkaamaan nurmea siihen, mihin aiemmin jäi. Laitteen aiheuttama ääni oli erittäin pieni, eikä siten häirinnyt kesäillan rauhasta nauttimista. Indego työskenteli yksinään läpi yön ja aamulla herätessä ikkunasta avautui kaunis, huolellisesti leikattu nurmikenttä.
Ensivaikutelma Indegosta on hyvä! Käyttöohje vaikutti heti ensilukemalta selkeältä ja helppolukuiselta. Siinä opastettiin kohta kohdalta Indegon käyttöönotto ja rajauskaapelin asennus. Laitteen mukana tuli kaikki tarvittavat tarvikkeet, asentamiseen tarvitsi näiden lisäksi vain vasaran ja ruuvinvääntimen.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkurin rajauskaapelin asennus.
Käyttöönotto sujui ongelmitta lukuun ottamatta latausaseman alustan epätasaisuutta, mutta tässäkin positiivista oli se, ettei ongelman ilmaannuttua tarvinnut turvautua käyttöohjeeseen, vaan Indegon näyttö kertoi ongelman laadun. Pihallamme on lehti- ja havupuita ja järveltä tuullessa puista irtoaa oksia. Saa nähdä, haittaavatko pienet oksat Indegon leikkuutyötä vai tuleeko ne jatkossakin kerätä pois, kuten nyt ensimmäisellä kerralla teimme. Mielenkiinnolla odotamme nurmen taas kasvavan, että pääsemme tutustumaan paremmin Indegon käyttöön, sen tekemään leikkausjälkeen ja puhelimeen saatavan sovelluksen käyttöön.
Haittaavatko oksat robottiruohonleikkuria?

Pin It on Pinterest

Share This