Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Kesä kuluu ja nurmikko kasvaa – Indego-robottiruohonleikkuri jaksaa ahkeroida! HEINÄKUU 2017
Indego robottiruohonleikkuri on ollut meillä nyt muutaman viikon ja olemme olleet laitteeseen tyytyväisiä. Paljon on robottileikkuri saanut kesävierailta osakseen ihmetystä, mutta myös innostusta. Koirat puolestaan ihmettelivät alkuun pihalla yksin liikkuvaa härveliä, mutta aika pian tajusivat, ettei siitä leikkikaveria taida tulla, vaikka kuinka odottaa.
Indegon leikkaama alue on pieni osa pihastamme, joten täysin emme ole ruohonleikkuusta lomailleet. Robotin hoitama alue on kuitenkin ensimmäisenä nähtävissä katsoessa olohuoneen ikkunasta järvelle päin, joten se alue on likipitäen aina silmää hivelevän siisti. Kerran nurmenleikkuun väli venyi hieman pidemmäksi sadejakson vuoksi, jolloin nurmikko kerkesi kasvaa normaalia enemmän. Indego jaksoi kuitenkin leikata nurmikon hyvin, eikä ongelmia ilmennyt.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkurin maksimipinta-ala on 400 neliötä.
Merkkauskaapelia asentaessamme emme mitanneet alueen pinta-alaa tarkasti, joten siitä tuli suurempi kuin 400 neliötä. Ajattelimme ensin pienentää aluetta, mutta kun nälkä kasvaa syödessä, päätimme testimielessä jättää alueen Indegolle luvattua leikkuukapasiteettia suuremmaksi. Pidämme nurmialueet aina suhteellisen lyhyinä, joten suuria pituuseroja ei pääse alueiden rajoille syntymään, eikä Indegon aikaa vievä työnteko meitä häiritse. Tehtaan asettama 400 neliön maksimipinta-ala on kieltämättä perusteltu juurikin leikkausajan venymisen vuoksi suuremmilla pinta-aloilla.
Alueen suuruus vaikuttaa tietenkin leikkuuaikaan. Se on muutaman tunnin enemmän, kuin laitteen tiedoissa ilmoitettu aika 400 neliölle (n. 14h). Meille nurmenleikkuuajalla ei ole suurta merkitystä, koska Indego työskentelee sekä päivisin että öisin.
Piha koostuu kokonaisuudessaan reilusti yli 400 neliön yhtenäisestä nurmikentästä ja pienemmistä nurmialueista. Indegolle on rajattu isosta nurmikentästä sen toiminta-alueeksi sopiva osa.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Tätä raporttia ei ole vielä arvosteltu.
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Robottiruohonleikkurin ajoaika 400 neliölle on noin 14 tuntia.
Robottiruohonleikkurin lataus
Indegon jättämä leikkausjälki on erittäin siisti. Laite leikkaa merkatun nurmialueen pienissä, muutaman neliön kokoisissa osioissa. Näitä alueita Indego kulkee edestakaisin, leikaten hyvin kapeita kaistaleita kerrallaan. Leikkausalueiden väleille ei jää leikkaamattomia nurmikaistaleita. Laitteesta voi määrätä, minkä mittaiseksi se leikkaa nurmikon. Olemme säätäneet sen kolmeen senttimetriin.
Robottiruohonleikkurin leikkuukorkeus on säädettävissä.
Indego on muutaman kerran ilmoittanut leikkauksen aikana tapahtuneesta ongelmasta. Ongelma on huomattu siitä, että laite ei lataukseen mentyä poistu enää asemalta jatkamaan leikkausta. Syynä tähän on ollut ongelma akun lataantumisessa. Kosteaa nurmikkoa tarttuu laitteeseen ja sitä kulkeutuu laitteen mukana latausaseman ”napoihin”, joten ne eivät pääse yhdistymään Indegon vastakappaleisiin.
Robottileikkurin ja latausaseman puhdistus on tarpeellista 30 työtunnin välein.
Olemme puhdistaneet laitteen ohjeen mukaisesti 30 työtunnin välein, mutta kosteaa nurmea näkyy saavan puhdistaa hieman tiheämmin.
Pari kertaa Indego on myös ilmoittanut rajauskaapelin signaalin heikkoudesta ja tällöin laite on keskeyttänyt nurmikon leikkauksen. Syytä rajauskaapelin signaalin heikkouteen emme toistaiseksi ole vielä keksineet. Liekö rajauskaapeli jossakin kohti liian syvässä vai mikä, mutta joka tapauksessa laite on jatkanut leikkuuta virhekoodin kuittauksen jälkeen.
Robottileikkuri antaa virhekoodi .
Latasimme puhelimeen saatavan Indegon sovelluksen, jonka kautta laitteen käyttöä voi ohjata. Sovelluksen käyttökokemuksista kerromme seuraavassa raportissa. Sitä ennen kerkeämme vielä muutaman kerran ulkoiluttaa Indegoa kauniissa Suomen suvessa!
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkuri

Pin It on Pinterest

Share This