Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Tutustuminen Bosch Indego -puhelinsovellukseen ELOKUU 2017
Kesä alkaa taittua jo syksyyn. Aamuisin sen huomaa märästä nurmikosta, kun yökaste helmeilee maassa vielä pitkälle aamupäivään asti. Enää ei Indego voi työskennellä öisin, vaan on odotettava, että aurinko kuivattaa nurmikon.
Aurinkoa on viime päivinä kylläkin näkynyt harvemmin, koska sadepilvet ovat täyttäneet taivaan. Toisaalta, nurmikon kasvu on hidastunut verrattuna lämpimiin kesäpäiviin, joten Indegon työpäivien määrät ovat senkin vuoksi hieman vähentyneet. Hyvin robottileikkuri on kuitenkin jaksanut työnsä kesän aikana hoitaa. Oleellisin asia sen käyttöön liittyen on edelleenkin ollut leikkurin puhdistus. Nurmisilppu kertyy nopeasti leikkurin teriin ja latausnastoihin, joten ongelmattoman käytön kannalta puhdistus on ensiarvoisen tärkeää. Puhdistus on helpointa ja tehokkainta tehdä paineilmalla puhaltamalla.
Robottiruohonleikkurin toiminnassa ei tule ongelmia, kun puhdistaa leikkuuterät ja latausnastat säännöllisesti.
Latasimme puhelimeen maksuttoman Bosch Smart Gardening -sovelluksen, jonka avulla leikkurin käyttöä voidaan ohjata. Sovelluksen avulla robottiruohonleikkurin voi sekä käynnistä, että ohjata kulkemaan takaisin latausasemaan. Sovelluksesta löytyy myös kalenteri, johon voi ohjelmoida halutun leikkausajan (sekä alkamis- että loppumiskellonajat) halutuille viikonpäiville. Tämä lisää vapautta nurmenleikkuusta, koska ohjelmoituna leikkuri toimii sovitusti. Toki on huomioitava mahdollinen kova vesisade, jolloin nurmenleikkaus ei ole suotuisaa ja tämän vuoksi ajankohtaa on muutettava. Sovelluksen avulla voi myös tarkistaa Indegon tilan, käskeä aloittamaan leikkauksen tai käskeä takaisin telakkaan tauolle.
Robottiruohonleikkuria voi ohjata puhelimeen ladattavalla maksuttomalla Bosch Smart Gardening -sovelluksella.
Piha koostuu kokonaisuudessaan reilusti yli 400 neliön yhtenäisestä nurmikentästä ja pienemmistä nurmialueista. Indegolle on rajattu isosta nurmikentästä sen toiminta-alueeksi sopiva osa.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4/5 (1)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Indego on kesän aikana useamman kerran ilmoittanut käynnistystilanteessa edellisen leikkauksen päätyneen ongelmaan. Tässä tilanteessa ilmoitus on nollattava Indegosta nappia painamalla. Sovellus ilmoittaa tulleista hälytyksistä, mutta sitä kautta hälytyksen nollaus ei onnistu. Tämän olemme kokeneet puutteena sovelluksen käytössä.
Bosch Indego 400 Connect robottileikkuri toimii ohjelmoidusti.
Kesällä tulee liikuttua paljon ja jos olemme satojen kilometrien päässä kotoa, täytyy naapuri pyytää käymään painamassa Indegon nappia. Sovelluksessa voisi olla mahdollisuus nollata tietyt virhekoodit, jolloin laitteen luona ei tarvitsisi konkreettisesti käydä.
Mielestämme jo pelkkä robottiruohonleikkuri antaa vapauden koko kesäksi aikaa vievästä pihatyöstä ja sovelluksen käyttöominaisuudet lisäävät sitä entisestään. Mikäli pihan nurmialue olisi niin pieni, että Indego voisi hoitaa sen kokonaan, voisi ruohonleikkurin ajamisen unohtaa. Pienelle pihalle Bosch Indego onkin varmasti oiva nurmikon hoitaja. On kuitenkin muistettava, että kyseessä on laite, jonka käyttöön voi vaikuttaa moni asia ja ongelmiakin voi ilmetä, joten pieni varmistaminen sovellusta käytettäessä ei ole pahasta.
Robottiruohonleikkuri antaa vapautuksen pihatöistä.
Robottileikkurin käyntiääni on hiljainen

Pin It on Pinterest

Share This