Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Kauan kaivattu apulainen saapuu taloon KESÄKUU 2017
Muutaman vuoden nurmikkomme ja sen leikkuun kanssa tuskailtuani, posti toi minulle keväällä ihanan, odotetun ja armahtavan kirjeen – minut oli valittu testaamaan Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuria. Kirjeen saannista alkoi vatsanpohjaa kutkuttava odotus, joka palkittiin viime viikolla, kun laite saapui kotiovellemme postissa.
Laatikon sisällön tutkiminen alkoi jo samana päivänä koko perheen voimin. Itse leikkurin lisäksi laatikko sisälsi lataustelakan ja sen kiinnittämiseen kuuluvat ruuvit ja kuusiokoloavaimen, 180 kpl rajausjohdon kiinnitystappeja, 125 m rajausjohtoa, kaksi mittaa johdon asennusta varten, käyttö- ja huolto-ohjeet, 2 kpl johtoliittimiä sekä verkkolaitteen.
Bosch Indego -robottiruohonleikkurin pakkaus sisältää itse leikkurin lisäksi kaiken tarvittavan.
Vaikka sormet syyhysivät päästä jo laitteen kimppuun, maltoimme kuitenkin mielemme ja tutustuimme ensin koneen käyttö-ohjeisiin. Suomenkielisiä ohjeita löytyi pakkauksesta 2 kpl, toinen oli niin sanottu paksumpi alkuperäisohje ja toinen asennusohje, jossa oli hyvät kuvat ja yksityiskohtaiset ohjeet. Me selvisimme asennuksesta kokonaan jälkimmäisten ohjeiden avulla.
Robottileikkurin suomenkielinen käyttöohje.
Kohteessa leikattavan alueen pinta-ala on noin 400 m². Leikkurin on kierrettävä iso kivi ja pari kukkapenkkiä.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

3.75/5 (8)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Millaiseen pihaan leikkuri sitten päätyi? Nurmikkomme on kylvetty kuutisen vuotta sitten ja sen kasvusta olemme saaneet nauttia nyt viisi vuotta. Nurmen pohjana käytettiin kompostimultaa, jonka avulla nurmikon luvattiin kasvavan varmasti ja nopeasti ja vaativan tiheämpää leikkausta noin kahden vuoden ajan ja kasvun tasaantuvan tämän jälkeen. Toisin kuitenkin kävi, nurmikko kasvaa yhä kylläkin komeasti, mutta liiankin hyvin ja sen leikkaaminen on alkanut käydä voimille pikkulapsiperheen arjessa, miehen vielä reissatessa paljon työmatkoilla. Viime talven jäljiltä nurmikolla näkyy muutamia pakkasen ”polttamia” kohtia, jotka ovat tokikin jo korjaantumaan päin, mutta nurmikko vaatii vieläkin leikkausta vähintään pari kertaa viikossa pysyäkseen siistin näköisenä. Bosch Indego 400 löysi siis paikkaan, missä se todellakin tuli tarpeeseen. Nurmi rajoittuu talomme kolmelle sivulle. Puita ja pensaita on muutama, mutta pihan laitto on kokoajan käynnissä ja pihaan on tulossa vielä suurehko katettu pergola, joten nurmikon leikkuualue vaatii vielä tulevaisuudessa hieman muutoksia. Leikattavan alueen pinta-ala on noin 400 m² ja tällä hetkellä leikkurin on kierrettävä iso kivi ja pari kukkapenkkiä. Nurmialue on pääsääntöisesti tasainen, lukuun ottamatta ojien pengerryksiä, mutta nämä meidän on muutoinkin hoidettava trimmerin avulla, mikä sekin on vielä hankintalistalla.
Robottiruohonleikkurin leikkuualue
Robottileikkurin rajausjohdon asennus pakkauksen mukana tulevia mittoja hyväksi käyttäen.
Laitteen asennus aloitettiin jo saapumista seuraavana päivänä leikkaamalla vanhalla ruohonleikkurillamme nurmialueen reunat lyhyeksi ohjeiden mukaan, että rajausjohdon asennus olisi mahdollisimman siistiä ja helppoa. Latausasemalle valittiin rauhallinen, tasainen nurkka lähellä pistorasiaa ja leikkuri laitettiin latautumaan rajausjohdon asennuksen ajaksi. Pakkauksen mukana tuli kaksi mittaa: 30cm ja 75 cm, joiden avulla johdon asennus sujui helposti. Nurmikon reunan ja johdon välille käytettiin 30 cm mittaa ja kiinniketappien etäisyyden välille 75 cm mittaa. Pakkauksen mukana tulleiden välineiden lisäksi emme tarvinneet mitään muita välineitä kuin vasaran tappien maahan lyömiseen ja lankaleikkurit kaapelin kuorimiseen.
Asennus oli mukavan helppoa ja siihen meni meidän tapauksessamme kaiken kaikkiaan noin 4h. Varmasti homma olisi hoitunut nopeamminkin, jos apukäsiä olisi ollut vähemmän, mutta kuten aiemmin mainitsinkin, tämä katsottiin olevan meidän koko perheen yhteinen kiva juttu. Rajausjohdon asennuksen valmistuttua laite käynnistettiin, jonka jälkeen robottiruohonleikkuri lähti automaattisesti ensin kartoittamaan leikkuualuetta ja pikaisen telakassa käynnin jälkeen se aloittikin jo leikkauksen. Tätä raporttia kirjoittaessa olemme päässeet uuden tuttavuutemme Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkurin kanssa siihen vaiheeseen, että se on ehtinyt kiertämään nurmemme kertaalleen.
Robottiruohonleikkurin asentaminen oli helppoa ja nopeaa.
Robottiruohonleikkuri kartoittaa leikkuualueen.
Tähän mennessä kertyneen kokemuksen mukaan leikkausjälki on mielestämme oikein hyvää ja käyttö vaivatonta. Tutustuminen leikkuriin jatkukoon, mutta jo nyt voin vain todeta, miten ihanaa onkaan, kun ehdimme käyttää ennen nurmikonleikkuuseen tuhlaantuneen ajan muihin puutarhatöihin ja lasten kanssa leikkimiseen.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri

Pin It on Pinterest

Share This