Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Hiljainen työmyyrä HEINÄKUU 2017
Uusi ystävämme Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri on työskennellyt pihamaallamme nyt hieman vajaa kolme viikkoa. Leikkuri on käynyt pihamme lävitse leikaten nyt muutamaan otteeseen ja hyvin se on suoriutunut pihan jokaisesta osiosta.
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkuri leikkaa nurmikon automaattisesti ja äänettömästi.
Pihallamme on kolme hedelmäpuuta, emmekä ole rajanneet niitä laitteen mukana tulleella rajausjohdolla, vaan leikkuri kääntyy aina törmätessään puuhun ja jatkaa leikkaustaan seuraavasta kohdasta. Toisen omenapuumme yksi sivu jäi aluksi robottileikkurilta huomioimatta, mutta tämäkin korjaantui parin leikkuukerran jälkeen ja nyt leikkuri leikkaa siististi puiden jokaiselta sivulta.
Nurmialueellamme on myös yksi pensas, jonka ympärille emme aluksi rajausjohtoa laittaneet, mutta koska pensaan juurella on kuorikatetta, jäi leikkuri aina siinä kohdin jumiin sutimaan ja lopulta pysähtyi. Tämä korjaantui, kun kiersimme pensaan rajausjohdolla. Parista kohtaa olemme myös siirtäneet rajausjohtoa muutaman sentin sisäänpäin sellaisissa kohdin, jossa nurmella on ollut hieman enemmän jyrkkyyttä ja leikkuri on luisunut ilmeisesti aamukasteen vuoksi rajausjohdon ulkopuolelle. Näiden korjauksien jälkeen, ei kyseistä ongelmaa ole enää ilmennyt.
Kohteessa leikattavan alueen pinta-ala on noin 400 m². Leikkurin on kierrettävä iso kivi ja pari kukkapenkkiä.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4.33/5 (6)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Robottiruohonleikkuri kiertää puut.
Robottiruohonleikkurin ansiosta nurmi pysyy tasaisen lyhyenä koko ajan.
Aiemmassa raportissa mainitsin nurmellamme olevista luultavasti pakkasesta ja vähälumisesta talvesta johtuneista kuivista kohdista. Nämä kohdat ovat alkaneet korjaantua ja ovat jo lähes kokonaan hävinneet. Iloksemme olemme myös huomanneet, miten nurmikolla joissain paikoin oleva sammalkin on alkanut poistua. Kun nurmi pysyy tasaisen lyhyenä, ei sammalkaan viihdy nurmikolla vaan katoaa pikkuhiljaa pois.
Robottiruohonleikkurin ansiosta nurmi pysyy tasaisen lyhyenä koko ajan.
Nurmi pysyy koko ajan tasaisen lyhyenä Ennen tavallisella leikkurilla leikatessa nurmikko pääsi aina välillä kasvamaan pitkäksi ja ellei käyttänyt keräävää leikkuria oli nurmi usein kamalan näköinen sille jääneen runsaan leikkuujätteen takia. Nyt robottileikkurin kanssa nurmi pysyy koko ajan tasaisen lyhyenä ja leikkuujäte on huomaamatonta ja se sulautuu täysin nurmikon sekaan parantaen samalla kasvualustaa palauttamalla ravinteet kiertoon.
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkurin käyntiääni ei häiritse naapureita eikä omistajiaan.
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkurin käyntiääni ei häiritse naapureita eikä omistajiaan.
Lähes äänetön työskentely ei häiritse omistajia tai naapureita Yksi hienoimmista asioista Bosch Indego -leikkurissa on sen äänettömyys. Leikkuri on hyvin hiljainen, eikä sen lähes äänetön työskentely varmasti häiritse niin omistajiaan kuin mahdollisia naapureitakaan. Itse olemme antaneet leikkurin hiljaisuutensa vuoksi työskennellä myös öisin ja voin todellakin suositella tätä hiljaista työmyyrää erityisesti tiheästi asutulle asuntoalueelle. Tässä kesälomalla lenkkeillessä on tullut huomattua, miten kova ääni perinteisistä- ja päältä ajettavista -leikkureista kuuluukaan. Kuulosuojaimet ovat todellakin tarpeen monen laitteen kanssa ja lisäksi omakotitaloalueella asuttaessa jokaisella on omat leikkuuaikansa ja näin ollen voi ruohonleikkurin ääniä joutua kuuntelemaan monenakin päivänä useampaan otteeseen. Bosch Indego 400 Connect -leikkurin kohdalla ei tätä ongelmaa ole, vaan voit huoletta antaa leikkurin työskennellä minä päivänä tahansa, arkena tai juhlapäivänä, mihin kellonaikaan hyvänsä. Todella kätevää ja samalla säilyy naapurisopukin.
Robottileikkuri tekee väsymättä hyvää leikkuujälkeä.

Pin It on Pinterest

Share This