Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Indego leikkaa säällä kuin säällä ELOKUU 2017
Seuraavaksi perehdytään hieman käyttösovellukseen sekä siihen, miten Indego-robottileikkuri toimii erilaisissa sääolosuhteissa.
Aurinkoisella ja kuivalla säällä leikkuri toimii mielestämme lähes moitteetta, mitä nyt muutamia kertoja on leikkuri voinut jäädä jumiin esimerkiksi nurmikolla olevaan huonoon ruohottomaan kohtaan tai luisua kasteen vuoksi rajauskaapelin ulkopuolelle.
Robottiruohonleikkuri toimii säässä kuin säässä.
Tällaisen vikatilanteen tullessa leikkuri pysähtyy ja ilmoittaa automaattisesti sovelluksen kautta hälytysviestillä, jossa kerrotaan mikä on virheilmoituksen syynä. Jos leikkuri on esimerkiksi luisunut rajauskaapelin ulkopuolelle, on se nostettava takaisin tasaiselle alustalle, kuitattava virheilmoitus ja näppäiltävä robotin asennuksen yhteydessä määritelty PIN-koodi. Tämän jälkeen leikkuri käynnistyy ja alkaa määrittelemään sijaintinsa uudelleen palatakseen takaisin telakkaan, josta se taas lähtee uudelleen leikkauskierrokselleen.
Robottileikkurin käyttösovellus kertoo vikatilanteet, leikkuuterien vaihtotarpeen ja puhdistustarpeen.
Indego-leikkuri ilmoittaa itse myös puhdistuksen tarpeestaan. Samoin aina 100h leikkauksen jälkeen laite pyytää tarkistamaan leikkausteriensä kunnon. Sovelluksesta löytyy kohta ”tarvikkeet”, josta löydät kaikki leikkurin tarvitsemat varaosat aina leikkuuteristä rajauskaapeliin. Klikkaamalla osia löytyy kohta ”osta nyt” mistä ilmeisesti on mahdollisuus saada tilattua suoraan kyseisiä varaosia. Me emme ole kuitenkaan saaneet tätä kohtaa toimimaan. Sovelluksen kautta pääsee myös tuotetukeen, missä on erittäin kattavasti käyty lävitse yleisimpiä kysymyksiä vastauksineen mitä Indego-leikkurin käytössä voi tulla eteen. Samasta kohdasta löytyy myös suora numero Indego-käyttäjätukeen sekä sähköpostiosoite. Molemmat ovat suomenkielisiä.
Kohteessa leikattavan alueen pinta-ala on noin 400 m². Leikkurin on kierrettävä iso kivi ja pari kukkapenkkiä.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4.33/5 (3)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Muita sovelluksesta löytyviä kohtia ovat ”käyttö”, josta näkyy leikkurin reaaliaikainen tilanne: leikkaako se, latautuuko vai onko se palaamassa telakkaan. Tästä valikosta voi myös kutsua leikkurin telakkaan tai vastaavasti käskeä sitä lähtemään leikkuukierrokselleen. Seuraava valikon kohta on ”kartta”, josta näkyy nurmikon pinta-ala sekä leikkuualueen muoto. Asetuksista pystyy muokkaamaan käyttäjätietoja, vaihdettua muun muassa leikkurin PIN-koodin ja katsomaan sen laitteistotietoja.
Indegon applikaatio näyttää robottiruohonleikkurin toiminnan reaaliaikaisesti.
Mennyt kesä oli säiden puolesta hyvin sateinen. Varsinkin elokuu osoittautui osittain haastavaksi leikkurin toiminnan kannalta. Indego-leikkuri kestää hyvin sadetta ja pystyy tämän vuoksi leikkaamaan myös sateella. Kunnon kaatosateen aikana olemme kuitenkin aina kutsuneet leikkurin takaisin telakkaan ja pitäneet sitä siellä, kunnes sää on muuttunut paremmaksi.
Indego-robottileikkuri kestää hyvin sadetta ja pystyy leikkaamaan myös huonolla säällä.
Nurmen ollessa kostea tarttuu sekä leikkurin sisälle että sen pyöriin helposti nurmikkosilppua, joka taas on muutamasti aiheuttanut sen, että leikkuri on pienenkin nurmikon kallistuksen vuoksi luisunut kaapelin ulkopuolelle. Useamman päivän sadejakson jälkeen nurmikko on ehtinyt kasvaa enemmän pituutta ja tämä yhdistettynä kosteuteen on aiheuttanut sen, ettei leikkuujälki ole ollut ensimmäisellä leikkuukerralla niin tasaista kuin kuivalla ja aurinkoisella säällä. Tämä on kuitenkin yleensä korjaantunut hyvin jo sitten toisen leikkuukierroksen jälkeen.
Oli sitten kuiva tai sadesää nurmikkomme perusilme on kuitenkin pysynyt kokoajan siistinä. Vielä viime kesänä tavallisella leikkurilla leikattaessa saattoi sadesäällä kulua jopa yli viikko, kun nurmea ei leikattu. Seuraavalla kerralla leikattaessa nurmi pitikin jo sitten ajaa kahteen kertaan, jos halusi sen näyttävän siistiltä. Tänä vuonna ei sateidenkaan vuoksi ole päässyt syntymään sellaista tilannetta, että nurmikko olisi ollut montaa päivää leikkaamatta. Pienellä tihkusateellakin laitteen on voinut antaa työskennellä ja säästyä itse kastumiselta katselemalla Indego-robottileikkurin toimintaa ikkunasta ja samalla nauttia vaikka kupposen kahvia.
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkuri

Pin It on Pinterest

Share This