Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Nurmikko kuin golf-kentällä ELOKUU 2017
Bosch Indego -leikkurin saapuessa kotiimme jännitimme aluksi, millaista jälkeä se saa aikaan.
Olimme kyllä aikaisemminkin nähneet robottiruohonleikkureita työssään, mutta tarkempi sivusta seuraaminen oli jäänyt vähemmälle. Meillä ei ollut kokemusta siitä, millaista jälkeä leikkuri leikkaa esimerkiksi, jos sää on hieman kosteampi tai jättääkö se jälkeensä leikkaamattomia kohtia. Bosch Indegon työskentelyjälki on ollut tarkan seurannan alla paitsi koko meidän nelihenkisen perheemme, myös vierailulla käyneiden sukulaisten ja ystävien osalta.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri helpottaa nurmikon leikkausta.
Leikkuri leikkaa pienehköä aluetta kerrallaan täsmällisen tarkasti ajaen ensin toiseen suuntaan ja sitten kääntyen ja jatkaen samaa rataa takaisin sen kohdan vierestä, mistä se juuri edellisellä kerralla leikkasi. Niin kutsuttuja laiskoja paikkoja ei tällä leikkaustyylillä näytä jäävän ollenkaan. Ennen jokaista leikkuukertaa Indego-robottiruohonleikkuri leikkaa ensin nurmialueen reunat, jolloin nekin pysyvät siistin näköisinä.
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkuri leikkaa nurmikon automaattisesti ja äänettömästi.
Kohteessa leikattavan alueen pinta-ala on noin 400 m². Leikkurin on kierrettävä iso kivi ja pari kukkapenkkiä.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

5/5 (3)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Robotin leikkaus on älykästä Leikkurissa on kolme leikkauskorkeutta: 30, 40 ja 50mm. Aloitimme aluksi kaikkein korkeimmalla korkeudella ja laskimme sitä pikkuhiljaa matalimmalle tasolle. Aluksi nurmikkoon jäi selkeät jäljet sille kohdin mistä leikkuri oli leikannut. Jälki oli vähän samaa tyyliä kuin jalkapallokentällä: joka toiseen suuntaan suuntautuvan leikkuureitin kohdilla nurmikko näytti tummalta ja joka toisella taas vaaleammalta. Tämä ero tasoittui kuitenkin jo muutaman leikkuukerran jälkeen, eikä värieroja nurmikolla enää erota. Robotin leikkaus on älykästä, se leikkaa niin sanotusti ristiin, eli leikkuusuunnat vaihtelevat ja leikkuujälki näyttää tämän vuoksi erityisen tasaiselta.
Robottiruohonleikkuri leikkaa nurmikon älykkäästi, tarkasti ja tasaisesti.
”Jälki on parempaa kuin edes uskalsimme odottaa.” Kesälomamatkamme aikana leikkuri sai työskennellä pihamaallamme itsekseen. Miten ihanaa olikaan palata muutaman päivän kestäneeltä lomareissulta, kun leikkuri oli sillä välin ahkeroinut pihallamme ja jälki oli samettisen tasaista. Vanhempi poikamme halusi heti päästä harjoittelemaan golf-lyöntejä nurmikolle. Eipä olisi tämäkään onnistunut ennen Bosch Indego Connect -leikkuria! Leikkuujäljen jännittäminen osoittautui siis turhaksi.
Robottiruohonleikkurin leikkuujälki on kuin golf-kentällä.
Ilmaisen sovelluksen kautta robottileikkuri hoitaa nurmikon leikkuun täysin automaattisesti.
Aluksi annoimme leikkurin leikata kolmeen otteeseen koko nurmikon ja tämän jälkeen perehdyimme leikkuukalenteriin. Leikkuria pystyy kauko-ohjaamaan kätevän ja ilmaisen sovelluksen kautta. Tämä onnistuu sekä kotisohvalta, että mistä tahansa muualtakin. Sovelluksen kautta leikkuukalenteriin pystyy määrittelemään kellon ja päivän tarkasti milloin haluaa leikkurin leikkaavan nurmikkoa. Sovelluksessa on myös ”AUTO Calendar Function”, joka analysoi itse nurmikon koon mukaan leikkuukertojen ihanteellisen aikavälin. Nurmikon leikkaus hoituu näin parhaimmillaan täysin automaattisesti ja itselle jää tehtäväksi vain käydä silloin tällöin putsaamassa mahdolliset ruohojäämät leikkurin renkaista ja leikkuuterien alta.

Pin It on Pinterest

Share This