Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Robottiruohonleikkuri saapui KESÄKUU 2017
Odottamani paketti saapui vihdoinkin. Ajattelin paketin olevan painava ja pyysin apuvoimia mukaani postiin sitä hakemaan. Pelko painavasta ja hankalan mallisesta paketista oli kuitenkin turha, sillä paketin paino oli vain 16 kg ja se oli helppo kantaa autoon laatikon sivuissa olevien aukkojen avulla.
Ajoimme mökille, jossa tätä paketissa olevaa robottiruohonleikkuria tulemme käyttämään.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri sopii käytettäväksi myös mökkiolosuhteissa.
Pihamme nurmikkoala on n. 350 m² ja kun leikkurin toiminta-alueeksi oli ilmoitettu 400 m² vaikuttaa se olevan juuri sopivan kokoinen meidän tarpeeseemme. Nurmikkomme ei ole ihan tasainen ja sammaltakin löytyy varjoisemmista paikoista. Nurmikon keskiosassa on pari kukkapenkkiä, joten se piti huomioida kun rupesimme kiinnittämään rajauskaapelia.
Robottiruohonleikkurin asennuksessa kannattaa huomioida muun muassa kukkapenkit ja muut kiinteät esteet.
Mutta ennen kuin mitään muuta pääsimme tekemään, oli syytä tutustua käyttöohjeisiin. Niissä oli kuvattu sekä itse leikkurin toiminnat että asennus seikkaperäisesti ja niitä tarkasti seuraamalla aloitimme työn.
Merenrannalla sijaitsevan mökkipihan nurmikkoala on n. 350 m². Indego 400 on ihanteellinen huolehtimaan pihan nurmikonleikkuutarpeesta.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

5/5 (1)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Latausaseman paikan valinta Melkein vaikeinta koko asennustyössä oli löytää mahdollisimman hyvin sopiva paikka latausasemalle. Paikan piti olla tasainen, melko lähellä sähköpistorasiaa ja vapaata tilaakin täytyy sen ympärille jäädä, jotta leikkuri pääsee liikkumaan ja kääntymään.
Boschin robottileikkurin latausasema
Ohjeissa on annettu mitat eri etäisyyksiin, mm. seinästä, kasveista ym. Ihan suoraan auringonpaisteeseen laitetta ei suositella laitettavaksi. Meillä latausasema asennettiin terassin viereen ja siinä oli pistorasiakin sopivan lähellä ettei tarvittu jatkojohtoa. Latausasema ruuvattiin neljällä mukana olleella ruuvilla maahan kiinni. Sen jälkeen kytketään virta latausasemaan ja ruohonleikkuri asetetaan latausasemaan latautumaan.
Robottileikkurin leikkuualue rajataan kaapelilla.
Rajauskaapelin asennus Tämän jälkeen alkoikin eniten aikaa vievä osuus asennuksessa, nimittäin rajauskaapelin asentaminen. Kaapelilla rajataan se alue jolla leikkurin halutaan leikkaavan. Kaapelin asennuksessa on huomioitava etäisyydet seinään, pensaisiin, jyrkkään rinteeseen ym.
Paketissa oli mukana pahvinen mitta johon oli merkitty eri etäisyyksiä, mutta tuulisella tontillamme käytimme puista mittatikkua tuon pahvisen sijaan. Kaapeli kiinnitetään maahan muovitapeilla kumivasaralla naputtaen. Tappeja laitetaan 75 cm:n välein, kulmissa kuitenkin on hyvä laittaa tappeja tiheämmin. Kaapelin tulee olla riittävän kireällä ja tiiviisti maata vasten. Heti asennuksen jälkeen rajauskaapeli näkyy nurmikolla, mutta käyttöohjekirjassa sen sanotaan katoavan muutamassa viikossa ruohon sekaan.
Indego robottiruohonleikkurissa on selkeä näyttö, johon saa tekstin haluamalleen kielelle. Leikkurin käyttöön tarvitaan myös oma koodi, joka estää leikkurin luvattoman käytön.
Indego-robottiruohonleikkurissa on selkeä näyttö. Kielen voi valita haluamakseen.
Robottiruohonleikkurin varastamisen ja luvattoman käytön voi estää koodilla.
Siinä uusi apulaisemme nyt odottaa töihin pääsyä. Annoimme sille jo nimenkin. Se on Roope. Hyvin sujui hommat tähän asti, mutta en löytänyt käyttöohjekirjasta mainintaa siitä, miten paljon vettä laite kestää. Katoksen välttämättömyydestä en tiedä, mutta meillä sille on tulossa jonkinlainen suoja. Kohta siirrymme seuraavaan vaiheeseen Indegon käyttöönotossa. Maltan tuskin odottaa!

Pin It on Pinterest

Share This