Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
”Roope” pääsi tositoimiin HEINÄKUU 2017
Nyt vihdoinkin parin viikon odottelun jälkeen päästiin kokeilemaan ruohonleikkuriamme.
Robottiruohonleikkurimme, jolle olemme antaneet nimen ”Roope” on viettänyt viimeiset viikot terassin suojassa, eikä ole päässyt tekemään työtään eli ruohonleikkuuta.
Robottiruohonleikkuri ja latausasema
Syynä tähän toimettomuuteen on ollut se, että kun ”Roope” rupesi ensimmäistä kertaa leikkaamaan nurmikkoamme, se napsaisi rajauskaapelin poikki useammasta kohtaa. Emme olleet kiinnittäneet kaapelia tarpeeksi tiukkaan maata vasten ja kun vielä leikkurin leikkuukorkeus oli epähuomiossa asennettu kaikkein lyhimmälle pituudelle niin tällainen vahinko pääsi tapahtumaan.
Robottileikkurin katkennut tai vioittunut rajauskaapeli korjataan johtoliittimillä.
Indegon mukana tuli pari johtoliitintä, joilla katkenneen tai muuten vioittuneen kaapelin saa korjattua, mutta me tarvitsimme niitä useamman, joten oli lähdettävä niitä ostamaan. Meidän paikkakunnaltamme löytyi Indegoa edustava liike, mutta heilläpä ei ollut näitä varastossa, vaan ne oli tilattava. Kesti kaksi viikkoa ennen kuin saimme kyseiset osat. Aika tuntui tosi pitkältä, kun olisi jo halunnut päästä kokeilemaan leikkuuta.
Merenrannalla sijaitsevan mökkipihan nurmikkoala on n. 350 m². Indego 400 on ihanteellinen huolehtimaan pihan nurmikonleikkuutarpeesta.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Tätä raporttia ei ole vielä arvosteltu.
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Nyt kun liittimet vihdoin oli saatu, alkoi rajauskaapelin asennus uudelleen. Ruohohan oli kahdessa viikossa kasvanut ja poistimme kaapelin kokonaan, jotta uskalsimme vanhalla ruohonleikkurillamme leikata ruohon sillä aikaa, kun odotimme varaosia. Kumivasara, kaapeli (joka nyt oli korjattu) ja muovitapit esille ja niin alkoi kaapelin naputtelu paikoilleen. Nyt pidimme varamme, että se tuli tarpeeksi kireälle eli ei ”roikkunut” ilmassa ja kahteen pekkaan työ sujuikin ripeästi.
Mitä välineitä tarvitsee robottiruohonleikkurin rajauskaapelin asennuksessa
Robottileikkuri kartoittaa nurmikon leikkuualueen ennen ensimmäistä leikkuuta.
Kun kaapeli oli saatu paikoilleen, pääsi ”Roope” töihin. Se aloitti kartoittamalla leikkuualueen ja sen jälkeen alkoi ensimmäinen leikkuu. Se toimii!!! Jännitimme hiukan miten kaapelin korjauksen jälkeen ruohonleikkuri toimisi, mutta kaikki oli kunnossa.
Ruohonleikkuun robotti teki omalla logiikallaan ja sitä oli mukava seurata. Tuntui hiukan siltä kuin olisi katsonut lemmikkikoiran temmellystä pihalla! Lapsenlapsetkin tulivat ihmettä katsomaan ja tuntui turvalliselta tietää, että jos he innostuisivat ”Roopea” nostelemaan tai se kaatuisi, niin leikkuuterät pysähtyisivät heti. Indego kävi välillä latausasemassa latautumassa ja jatkoi sitten taas työtään, kunnes koko merkitty alue oli leikattu. Sitten se palasi omaan paikkaansa. Siellä se on suojassa sateeltakin, kun on katto päällä. Vaihdoimme latausaseman paikkaa kaapelin laiton yhteydessä ja se asennettiin levyn päälle, jossa se on nyt tukevasti tasaisella alustalla. Hyvältä vaikuttaa laitteen toiminta yhden leikkauskerran jälkeen.
Robottiruohonleikkurin tee-se-itse suojakatos.

Pin It on Pinterest

Share This