Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
”Roopen” kesätyö on loppusuoralla ELOKUU 2017
Robottiruohonleikkurimme Roope on hoitanut nurmikkoamme koko kesän, alkuviikkoja lukuunottamatta. Olemme laittaneet Roopen töihin päivisin ja silloin olemme pääsääntöisesti itse olleet paikalla, kun leikkaus on ollut käynnissä.
Tänään aamulla puhelimeen oli tullut viesti Indegolta:
Robottileikkurin applikaatio ilmoitti, että ruohonleikkuri on jäänyt jumiin nurmikolla.
Olin poikkeuksellisesti jättänyt ruohonleikkurin leikkaamaan, kun menimme itse nukkumaan. Ajattelin, että olisi mukava kokeilla, miten leikkuu yöllä sujuu ja miten hienolta nurmikko aamulla näyttää vastaleikattuna. Kun tuon viestin luettuani vilkaisin ulos ikkunasta näinkin, että Roope oli pysähtynyt nurmikon reunaan. Outoa tässä oli se, että Roope oli jostain syystä päätynyt rajauskaapelin ulkopuolelle. Tätä ei ole vielä koskaan aikaisemmin tapahtunut. Paikka ei ole edes epätasainen, joten mistään keikahtamisesta tai vastaavasta ei voi olla kysymys.
Robottiruohonleikkurin pohja kannattaa tarkistaa ja poistaa mahdollinen leikkuujäte.
Merenrannalla sijaitsevan mökkipihan nurmikkoala on n. 350 m². Indego 400 on ihanteellinen huolehtimaan pihan nurmikonleikkuutarpeesta.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4.67/5 (3)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Siinä Roope kuitenkin nökötti aamukasteen kostuttamana ja kuten puhelimen viestikin kertoi virta oli sammutettu, joten näyttöruutu oli tyhjä. Kun nostin Roopen maasta, huomasin, että pohjaan oli kertynyt aika paljon leikkuujätettä.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri.
Robottileikkurin pohjan puhdistus leikkuujätteestä.
Osa nurmikosta oli vielä leikkaamatta, kun Roope oli onnistunut saamaan itsensä kaapelilla merkityn alueen ulkopuolelle, eikä yhteys näin ollen enää toiminut. Harjasin leikkurin pohjan huolellisesti ja sain melkein kaiken ruohon siivottua kosteasta pohjasta. Loput poistan, kun leikkuri on kunnolla kuivunut.
Robottileikkurin pohjan puhdistus leikkuujätteestä.
Robottileikkurin pohjan puhdistus leikkuujätteestä.
Jonkin aikaa sai robottileikkuri kuivua ennen kuin työt jatkuivat. Tämä taisi olla kuitenkin ensimmäinen ja viimeinen kerta kun Roope pistetään yötöihin. Paremmin toimii kuivissa olosuhteissa ja päivällä, jolloin itse pystymme puuttumaan ongelmiin mahdollisimman pian. Yhteenvetona tästä testistä plussat ja miinukset robottiruohonleikkurista: Ensin plussat + aina tasainen ja hyvinhoidetun näköinen nurmikko + äänetön, vain pieni ”raksuna” kuuluu ruohon katketessa + voi itse keskittyä muuhun, kun Roope työskentelee + halutessa voi ohjailla toimintaa puhelimella, vaikka itse ei olisikaan lähettyvillä + leikkuriin naputellaan oma koodi, jota ilman sitä ei voi käyttää, eli sitä eivät pitkäkyntiset voi hyödyntää + ei koskaan huolta polttoaineen riittävyydestä, koska laite hakeutuu itse latausasemaan ja latauksen jälkeen jatkaa leikkuuta kohdasta, johon on ennen latausta jäänyt + ympäristöystävällinen + robotin työskentelyn seuraaminen käy ajanvietteestä Miinusten lista onkin paljon lyhyempi – varaosien saanti pienellä paikkakunnalla saattaa kestää parisenkin viikkoa. – nurmikon reunaosat on leikattava perinteisellä ruohonleikkurilla – vaatii suhteellisen tasaisen nurmikon, muuten saattaa jäädä jumiin Eli näiden parin kuukauden käyttökokemuksen perusteella olen ehdottomasti myönteisesti yllättynyt robottiruohonleikkurista. Vaikka tykkäänkin ruohonleikkuusta, enkä robottiruohonleikkuria ollut osannut kaivatakaan, niin nyt en haluaisi siitä kyllä mistään hinnasta luopua. ELÄKÖÖN ROOPE!

Pin It on Pinterest

Share This