Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Muutaman viikon käyttökokemuksia ELOKUU 2017
Robottiruohonleikkurimme Bosch Indego 400 Connect on nyt ollut käytössämme muutaman viikon. Tyytyväisiä ollaan oltu ”Roope”-ruohonleikkurin toimintaan. Leikkuujälki on tasaista ja nurmikko näyttää aina huolitellulta.
Meillä päin on kuitenkin ollut tosi kuivaa, eikä ruoho ole kovin paljoa kasvanut, joten oikein kovaan työhön leikkuri ei vielä ole päässyt.
Robottiruohonleikkurin voi ohjelmoida leikkaamaan nurmikon koska tahansa.
Ohjelmoimme aluksi leikkurin leikkaamaan nurmikon kaksi kertaa viikossa, mutta kuivuuden vuoksi nurmikon kasvu oli aika olematonta ja muutimmekin ohjelmaa niin, että käynnistämme leikkuun puhelimella, kun se mielestämme on tarpeen.
”Voin keskeyttää tai aloittaa leikkuun koska tahansa vain puhelimen napin painalluksella.”
Latasin nimittäin puhelimeeni Indegon sovelluksen, jolla pystyn ohjaamaan ruohonleikkurin toimintaa puhelimellani, vaikka olisin esim. matkoilla. Voin keskeyttää tai aloittaa leikkuun koska tahansa vain puhelimen napin painalluksella ja pyytää leikkuria palaamaan telakkaan, jos vaikka tulee kaatosade tai haluan muuten keskeyttää leikkuun.
Merenrannalla sijaitsevan mökkipihan nurmikkoala on n. 350 m². Indego 400 on ihanteellinen huolehtimaan pihan nurmikonleikkuutarpeesta.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

1/5 (2)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Puhelimen näyttöön tulee ilmoitus mahdollisista ongelmista laitteessa. Muutakin tietoa tämä sovellus näyttää. Huomasimme muun muassa, että alue, jonka olemme merkanneet leikkurin leikattavaksi, on kooltaan pienempi kuin olimme arvioineet.
Nyt suunnittelemmekin suurentavamme leikkuualuetta ensi kesänä.
Poistamme nämä kivilaatat huonokuntoiselta nurmikolta ja kunnostamme alueen sellaiseksi, että ”Roope” pystyy leikkaamaan senkin. Näin meille jää vähemmän leikattavaa tavallisella ruohonleikkurilla.
Muutamia kuoppia olemme täyttäneet ja niihin on nyt kasvamassa uutta ruohoa. Leikkuri on yleensä ylittänyt nuo paikat vaivatta, mutta yhden kerran tuli puhelimeen ilmoitus, että leikkuri on juuttunut paikoilleen ja se on pysäytetty. Näppäiltyäni koodin laitteeseen se jatkoi työtään. Robottiruohonleikkurin käyttöohjeessa neuvotaan jättämään 30 cm:n etäisyys esim. pensaisiin ja näin leikattavan alueen ulkopuolelle jää kaistale, joka pitää leikata tavallisella ruohonleikkurilla.
Tämä ei ole suurikaan työ, kun ”Roope” hoitaa kuitenkin suurimman osan nurmikosta. Nyt kuivana kautenakin on välillä laitettu leikkuri leikkaamaan, vaikka itse nurmikko ei sitä olisi tarvinnutkaan. Rikkaruohot kasvavat kuitenkin, vaikka olisi miten kuivaa tahansa, joten leikattavaa riittää.
Mobiiliaplikaation avulla robottiruohonleikkurin ohjaaminen on vaivatonta.
Leikkuualueen suurentaminen robottiruohonleikkurin käyttöön.
Robottileikkurin leikkuualueella olevien kuoppien täyttäminen.
Bosch Indego 400 Connect -robottiruohonleikkuri
Ensimmäisiä kertoja robottiruohonleikkuria käyttäessämme laitoimme sen aloittamaan leikkauksen heti aamulla, mutta kasteiselta nurmikolta kerääntyi leikkuujätettä pyöriin. Muutimme leikkuuajankohtaa myöhäisemmäksi ja näin tämä ongelma poistui, kun leikkuri leikkaa kuivaa nurmikkoa.
Robottiruohonleikkuri hoitaa nurmikkoa ja estää rikkaruohojen ja sammaleen kasvua.
Nyt tunnemme uuden apulaisemme jo paljon paremmin kuin edellisen raportin aikaan. Oppimista vielä on, mutta positiivinen yleiskuva siitä on jo saatu.

Pin It on Pinterest

Share This