Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista
Apulainen Robbi vauhdissa HEINÄKUU 2017
Laitoimme Robbin kartoittamaan leikattavaa aluetta. Rajauskaapelit oli laitettu ohjeiden mukaisesti, mutta kivikasan ympärille mennessä Robbi ei tajunnutkaan mihin mennä, kun rajauskaapelit olivat ihan vierekkäin. Siirsimme ne 30 cm etäisyyteen toisistaan ja sitten meni hyvin.
Robottiruohonleikkuri leikkaa nurmikkoa automaattisesti ja palaa latausasemalle, kun akku vaatii latausta.
Käynnistys. Jännää. Tosi hiljainen. Se on jakanut leikattavan alueen pienempiin alueisiin, jotka ovat maksimissaan 5 x 5 m. Olisi kiva nähdä minkälaisen kartan Robbi on piirtänyt itselleen. Siellä se ajeli edestakaisin alueesta toiseen. Ensin leikkasi vaakasuuntaan, sitten vinoon, sen jälkeen pystysuuntaan, vinoon jne. Jätettiin se ajamaan koko yön. Aamulla jälki oli aivan mainio, joten päätettiin lopettaa tältä erää. Muuten se olisi varmaan jatkanut leikkaamista loputtomiin. Robbi meni itse nätisti latausasemalle. Isäntä olisi kyllä muutamalla minuutilla leikannut saman alueen ajettavalla leikkurilla, mutta jälki ei olisi noin hyvä. Robbi leikkasi n. 40 minuuttia, sitten piti n. 40 minuutin tauon. Tätä rataa se jatkoi niin kauan kuin tarkkailtiin. Vauhti on hyvin verkkainen.
Emme varmaan ota leikkauskalenteria käyttöön, vaan katsomme, milloin leikkaus olisi tarpeen. Leikkausväli on paljon kiinni keleistä. Kuivalla kelillä leikkausväli voi olla yli viikon. Emme tiedä, onko Robbilla sadetutka, jolloin kieltäytyisi märässä leikkaamaan. Vai jumittuuko märkään nurmikkoon. Isännän mielestä Robbi on tosi fiksu.
Hoidettu piha-alue kokonaisuudessaan yli 3 500 m², josta nurmikkoa yli puolet. Indego 400 hoitaa alueesta 400 m².

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

5/5 (1)
Keksi kesällä muuta tekemistä. Robottiruoholeikkuri hoitaa nurmikon leikkuun pihallasi automaattisesti.
Asenna robottiruohonleikkurin rajauskaapelit huolellisesti.
Rajauskaapelit olivat liian lähekkäin, joten Robbi ei tiennyt, mihin mennä.
Kissa ihmetteli, mikä otus on pihallamme.
Robbi esittäytyi Avoimet puutarhat -teemapäivänä Sunnuntaina 2.7. oli Avoimet puutarhat -teemapäivä, jossa puutarhamme oli mukana viidettä kertaa. Silloin käynnistettiin robotti taas, jotta voitiin näyttää vieraille. Se jatkoi leikkaamista siitä, mihin oli viime kerralla jäänyt. Reunat piti kyllä trimmerillä siistiä ennen vieraiden tuloa. Oli kerrankin hienot kelit. Aurinko paistoi koko päivän ja oli riittävän lämmintä. Ensimmäiset vierailijat tulivat jo klo 12 jälkeen. Olimme ohjeistaneet pysäköintiä nurmikolle ja isäntä oli laittanut merkkausnauhaa robotin vaikutusalueelle, jottei kukaan vahingossa ajaisi Robbin päälle. Meillä kävi päivän aikana yli 280 vierailijaa! Moni ihmetteli robottia ja joillakin oli omia kokemuksia siitä. Tuli paljon kysymyksiä ja kommentteja. Robbi on muuten ruotsinkielinen. Puhun sille vain ruotsia.
Robottiruohonleikkurin ajojälki on tarkka.
Seuraava vierailu puutarhaamme oli maanantaina 10.7. Bussilastillinen puutarhaharrastelijoita Kemiön saarelta. Tottakai Robbi oli käynnissä. Olen myös julkaissut jutun Robbista kuvineen Facebook-sivulleni, jossa minulla tällä hetkellä on 361 kaveria. Myös ryhmään BOV-prat (BlomsterOdlingens Vänner) olen julkaissut kuvan teksteineen. Kyllä Robbi on nyt saanut niin paljon julkisuutta.
Bosch Indego 400 Connect -robottileikkuri hoitaa nurmikon automaattisesti.
Robottiruohonleikkuri toiminnassa Avoimet puutarhat -teemapäivänä.

Pin It on Pinterest

Share This