Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista

KOHDE 3 / Indego 700 M+ -käyttökokemuksia

ROBOTTIRUOHONLEIKKURI TESTISSÄ

Uuden omakotitalon pihassa on vuosi sitten istutettu elinvoimainen nurmikko, joka vaatii paljon hoitoa. Seuraa, miten robottileikkuri kohteessa toimii.

Internet of (Garden) Things

KESÄKUU 2020

Indego-robottiruohonleikkuri on nyt pörrännyt pihalla suhteellisen säännöllisesti, enkä ole itse joutunut koskemaan perinteiseen ruohonleikkuriin ollenkaan. Se on ollut aivan valtavan ihanaa! Nurmikko kasvaa näköjään tänäkin vuonna kovaa vauhtia, sillä kaksi kertaa viikossa leikkuu hädin tuskin riittää siistinä pitämiseen. Ehkä nostan SmartMowing-toiminnon kolmeen kertaan viikossa…

Indego 700 M+ -robottiruohonleikkuri töissä.

Eli Indego 700+ on IoT-laite; se on yhteydessä internetiin, mikä tekee käytöstä vaivatonta automaation ansiosta. Tätä kirjoittaessa avasin Boschin Indego Connect -sovelluksen ja tsekkasin, milloin nurmi leikataan seuraavan kerran ja huomasin, että siellä se parhaillaan leikkaa nurmea.  Huomenna on luvattu sadetta, joten silloin Indego ei lähde leikkaamaan, sillä se ”juttelee” myös sääpalvelun kanssa. Tämä lienee parhaita esimerkkejä automaation hyödyistä. Laitetta voi hyvin käyttää leikkurin napeistakin, mutta mikäli kännykkä pysyy kädessä, niin suosittelen lataamaan sovelluksen.

Ohjaa robottileikkuria sovelluksella

Sovelluksen avulla Indegon asennus onnistuu helposti QR-koodin skannaamalla ja siinä on monia muitakin hyviä ominaisuuksia. Indego 700 -malli taitaa olla niin uusi, ettei se ole ennättänyt sovelluksen koneluetteloon, mutta valitsin siitä lähimmän vastaavan mallin eli 400 Connect. Asennuksen jälkeen sovelluksessa näkyvät leikkurin tila, leikkaustoiminnot, kalenteritoiminnot, hälytykset, nurmikon kartta, lisätarvikkeet sekä sääennuste ja valikon takaa löytyy käyttäjäasetukset. Sovellus toimii jämptisti, kuten saksalaiselta voi odottaa ja Indegon saa liitettyä ääniohjaukseen Alexalla tai IFTTT:n kautta Google Homella, kuten itse tein. Ensin yritin suoraan Google Homella, mutta se tosiaan toimii vain IFTTT:n kautta linkitettynä.

Käytän ahkerasti lukuisia älykotisovelluksia liittyen kodin turvallisuuteen, lämmönsäätöön, katkaisijoihin, pistorasioihin, imuriin sekä musiikinohjaamiseen, joten näillä käyttökokemuksilla mielestäni Boschin sovellus toimii vertailuryhmässään hyvin, mutta kehitettävääkin löytyy esim. käytettävyydessä. SmartMowing eli kalenterin alta löytyvä itseohjautuva säähän ja ruohonkasvuun perustuva leikkuuaikataulu toimii todella hyvin ja nurmikko pysyy siistinä, mikä tässä koko hommassa on se tärkein juttu. Kalenterinäkymän harmaita palikoita on hieman vaikeaa tulkita, mutta vihreällä näkyy ennustetut ajokerrat. Häiriötilojen ilmoitukset tulevat heti läpi, mikä on näille sovelluksille harvinaista, joten siitä iso kiitos. Esimerkkinä leikkurin ajautuminen rajatun alueen ulkopuolelle, joka on sattunut pari kertaa. Tällä lyhyellä käyttöajalla ei ole vielä muita huolto- tai puhdistuspyyntöjä osunut kohdalle.

 

Tasaista työnjälkeä

Indego siis lähtee itsenäisesti työn touhuun antamillani reunaehdoilla (päivät, kellonajat) ja sääennusteen mukaan, tällä hetkellä kahdesti viikossa. Ensin se kiertää rajauskaapelin eli nurmialueen reunat ja sitten se aloittaa alueen leikkaamisen näennäisen epäsymmetrisesti.  Alkuun nurmikko on raidallinen, mutta tasoittuu työn edetessä.

SmartMowing- näkymä sovelluksessa.

Työn jälki on siisti ja erityisen paljon tykkään alle silppuavasta leikkuusta. Nurmikko lannoittuu samalla, eikä jalanpohjissa siitä huolimatta kulkeudu silppua, sillä kone leikkaa niin usein.  Tällä hetkellä leikkaan vielä 40 mm pituudella – valittavissa 50-40-30 mm, joka säädetään leikkurista mekaanisesti. Aloitin 50 mm pituudella, jotta rajauskaapeli asettuu piiloon turvallisesti ja nyt se on parissa viikossa aikalailla asettunut piiloon. Rajauskaapelin ulkopuolella elinvoimainen nurmikkoni on alkanut laajeta ja irtoheiniä joudun pian trimmeröimään tai kanttaamaan nurmea, jotta yleisilme säilyy siistinä. Nyt on luvassa sopivasti sadetta ja lämpöä, joten odotan nurmikon kasvun edelleen kiihtyvän myös alapihan puolella. Seuraavaan raporttiin kirjoitan kokemuksista kahden erillisen ruohoalueen leikkuussa, mutta siihen asti nautiskelen pihapuuhista jonkun muun hoitaessa ruohonleikkuun.

Lue myös käyttökokemuksia muista kohteista

Raidallisuus leikkuun alussa.
Lopputulos.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Tätä raporttia ei ole vielä arvosteltu.

Robottiruohonleikkuri pitää huolen nurmikostasi ja sinä voit nauttia vapaa-ajastasi. Kaunis ja tasainen leikkuujälki ilman nurmivaurioita. Lue lisää

Indego 700 M+ huolehtii pihastasi itsenäisesti alueen koon, mietymyksiesi ja paikallisten sääolosuhteiden mukaisesti. Tutustu

Indego mahdollistaa jopa pienten alueiden, kuten kalusteiden alle jäävien kohtien leikkuun ja leikkaa jopa 27 % kallistuksessa. Tutustu

Pin It on Pinterest

Share This