Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista

KOHDE 1 / Indego 700 M+ -käyttökokemuksia

ROBOTTIRUOHONLEIKKURI TESTISSÄ

Omakotitalon 600 neliöisellä nurmella temmeltää robottileikkurin lisäksi kaksi leikki-ikäistä lasta. Seuraa, miten Indego hoitaa ruohonleikkuun. 

Bob on the spot – robottiruohonleikkuri ja trampoliini

HEINÄKUU 2020

SpotMow-toiminnallisuus mahdollistaa joko vaikeapääsyisten alueiden (2×2, 3×3 tai 4×4 m) leikkaamisen, kuten trampoliinien alusten tai aurinkotuolien jättämän leikkaamattoman alueen. Olin suunnitellut käyttäväni toiminnallisuutta nimenomaan tuon useimpien lapsiperheiden pihan kaunistuksena nököttävän jättiläisen, eli trampoliinin paikan leikkaamiseen.

Minulla on tapana siirtää trampoliinia kerran viikossa pari metriä, jotta ruoho ei kuole sen alta ja täten sitä ei voinut rajata kaapelilla alueeksi jonne robottiruohonleikkuri ei saa mennä. Kun olen antanut Bobin vapaasti törmäillä ja touhuta trampoliinin ympärillä, suureksi yllätyksekseni se leikkaa myös sen alusen todella siistiksi. Kun trampoliinia siirtää säännöllisesti, nurmi pysyy hyvänä ja robottileikkuri hoitaa leikkauksen paikasta, jonne ei työnnettävää tai ajettavaa leikkuria saa menemään. Ainut ongelma on, että se jää ajoittain kiinni trampoliinin jalkoihin, joita netin mukaan ihmiset ovat rajanneet lautavirityksillä, johon en vielä ole ryhtynyt. Pitäisi keksiä parempi tapa.

Kokeilin SpotMow-toiminnallisuutta erilliselle alueelle, jossa oli erityisen paljon voikukkia (niitä tuntuu tänä vuonna olevan muutenkin poikkeuksellisen paljon). Hieman ärsyttävää toiminnallisuudessa oli syöttää pin-koodi useaan kertaan, koska ensin valitaan tila telakassa ja se kysyy vielä uudelleen pin-koodia, kun sen haluaa saada liikkeelle. Itse toiminnallisuuden Bob hoitikin ihan mallikkaasti, mutta koska se pärjää tuolla trampoliinin alla, en tällaista toiminnallisuutta juurikaan tarvitse.

Lue lisää LogiCut-järjestelmästä

 

Erillinen nurmialue

Eräänä iltana nostin Bobin autotallin taakse, joka on täysin erillinen nurmialue, jonne Bob ei pääse ajamaan. Siellä ei ole erillistä telakkaa, mutta olen kiertänyt alueen samalla rajakaapelilla kuin normaalisti leikattavan alueen. Alueelle menevät kaapelit ovat kuitenkin aivan vierekkäin, joten robottileikkuri ei sinne eksy, koska jättää huomioimatta näin asennetun kaapelin. Tällaisen, erillisesti rajatun nurmialueen Bob leikkaa täysin satunnaisessa järjestyksessä ja leikkaa, kunnes akku loppuu.

Aina, kun leikkuria on nostettu, se vaatii pin-koodin, jonka syöttämisen jälkeen annoin komennon ”leikkaa”. Bob yritti aikansa löytää itsensä, mutta lopulta ilmoitti ”tuntematon alue”. Sitten tajusin, että minun olisi pitänyt aktivoida laitteesta tila: ”leikkaus ilman telakkaa”.  Tätä en saanut tehtyä sovelluksella, joten siitä syystä en sitä heti tajunnut. Kun aktivoin tilan, se leikkasi aluetta, kunnes akku loppui. Ennen leikkurin tuloa harmittelin, että joudun nostamaan leikkurin erikseen tuolle alueelle, mutta se ei ole ongelma, koska eri leikkaustila pitäisi aktivoida laitteesta kuitenkin. Lisäksi nyt aina tiedän, että olen sen laittanut hoitamaan erillistä aluetta.

 

Autotallin takana oleva erillisen leikkuualueen hoito onnistuu myös robottileikkurilta.
Vaikka nurmikon reunoja joutuu siistimään trimmerillä samaan tapaan kuin perinteisen ruohonleikkurin jäljiltä, on nurmikon hoito huomattavasti vaivattomampaa.

Reunojen hoito

Minulla on paljon pihassa kivetyksellä tai laudoituksella rajattua nurmikkoa ja sitä kautta paljon reunoja, joita siistiä nurmikosta. Rehellisesti sanottuna työnnettävä leikkuri leikkaa kivetystä vasten kasvavan nurmen lähempää kuin robottiruohonleikkuri koska rajauslanka pitää olla 30cm esteestä, mutta molemmilla leikattaessa joutuu trimmerillä siistimään reunat, jos haluaa nurmen pitää siistinä. Niiltä osin robottiruohonleikkuri ei tuo helpotusta. Minulla on rajausta noin 150 metriä, jonka leikkaan akkukäyttöisellä trimmerillä noin kymmenessä minuutissa, joten kovin isosta hommasta ei ole kyse. Jos kaikki rajaukset ja kivetykset olisivat tehty samaan tasoon nurmen kanssa, kuten kuuluisi (kannattaisi tehdä pihan rakennusvaiheessa), myös Bob osaisi reunat siistiä, koska silloin rajalanka voi olla paljon lähempänä kiveystä

Kokemukset tähän mennessä

Nurmikko edelleen tuuhenee ja tuntuu että kaksi leikkauskertaa viikkoon ei enää riitä, jotta nurmi pysyy siistinä. Kuten olen aiemmin maininnut, nurmikolle tekee hyvää jatkuva leikkaaminen ja robottiruohonleikkuri onkin pysytellyt automaattitilassa. Hieman harmaita hiuksia aiheuttaa sen juuttuminen eri paikkoihin, rajalangankaan siirto ei oikeastaan auta, koska se tuntuu jumiutuvan satunnaisesti eri paikkoihin. Täytyy yrittää etsiä toistuvia paikkoja ja siirtää lankaa. Nyt, kun nurmikon kasvu alkaa olemaan voimakkaimmillaan niin kokeilen nostaa nurmen leikkuukerrat kolmeen ja toistaiseksi olen pitänyt leikkuukorkeuden 50 millissä, myös tätä tulen tiputtamaan 10 mm kesän edetessä ja katson miten se vaikuttaa. Juhannuksen tienoilla olleet helteet pakottivat pitämään korkeuden tuossa korkeimmassa mitassa, jotta nurmi ei ”pala” niin herkästi. Nämä kaikki kokemukset summaan sitten viimeisen artikkeliin.  Nyt annetaan Bobille lisää töitä!

Lue myös robottiruohonleikkurin käyttökokemuksia muista kohteista

Kohteessa on leikattu nurmikkoa alkukesän ajan 50 mm leikkuukorkeudella, mutta korkeutta voi säädellä tarpeen mukaan.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4.5/5 (6)

Robottiruohonleikkuri pitää huolen nurmikostasi ja sinä voit nauttia vapaa-ajastasi. Kaunis ja tasainen leikkuujälki ilman nurmivaurioita. Lue lisää

Indego 700 M+ huolehtii pihastasi itsenäisesti alueen koon, mietymyksiesi ja paikallisten sääolosuhteiden mukaisesti. Tutustu

Indego mahdollistaa jopa pienten alueiden, kuten kalusteiden alle jäävien kohtien leikkuun ja leikkaa jopa 27 % kallistuksessa. Tutustu

Pin It on Pinterest

Share This