Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista

KOHDE 2 / Indego 700 M+ -käyttökokemuksia

ROBOTTIRUOHONLEIKKURI TESTISSÄ

Omakotitalon etu- ja takapihalla on nurmialuetta yhteensä noin 500 m². Seuraa, miten robottileikkuri kohteessa toimii.

Lisää käyttökokemuksia robottileikkurista meidän perheen osalta

HEINÄKUU 2020

Viimeksi taisin mainitakin, että siirryin takaisin robottileikkurin SmartMowing-toimintaan, enkä yritä siis itse enää ohjelmoida viikkoleikkauksia. Lisäksi olen malttanut olla ”pakottamatta” leikkuria sovelluksen kautta takaisin hommiin, vaan olen antanut sen hoitaa leikkauksen omalla tyylillään ja antaa sen siis ladata ja liikkua, kuten se haluaa.

Robottiruohonleikkuri hoitaa ruohonleikkuun ilman manuaalisen ohjelmoinnin tarvetta.

Bosch Smart Gardening -sovellus ja kokemuksia

Alussa sain sovelluksen kaatumaan, kun yritin avata kalenteritoimintoa. Kävin muuttamassa kalenteri asetuksia suoraan leikkurista ja yllätys kalenteri alkoi toimia myös sovelluksessa, hieno juttu. Kävin siis ensimmäistä kertaa kalenteriasetukset leikkauksen osalta läpi sovelluksen kautta. Valitsin sieltä asetuksiksi 3 täyttä leikkuukertaa viikossa ja ainoana vapaapäivä olisi sunnuntai. Sovellus myös osasi kertoa uudeksi kokonaisleikkuualaksi 544 m² ja että tuon alan leikkuuseen kuluu aikaa päivittäin 11 tuntia.

Sovellus antaa jonkin verran ristiriitaista tietoa, koska sovelluksen ”My lawn” -toiminto, joka näyttää leikkurin sijainnin kartalla ilmoittaa arvioiduksi leikkuualueeksi 400 m², kun taas itse leikkuri ja SmartMow-asetus kalenteritoiminnallisuuden puolella ilmoittaa leikkuualaksi tuon 544 m².

Leikkuri leikkuualueen ulkopuolella – raja-aidat haasteena

Sovelluksen kautta olen päässyt tutustumaan myös virheilmoituksiin, kun leikkuri on joutunut pois leikkuualueeltaan, eikä ole enää löytänyt takaisin reunajohdotusta. Totesin, että kalteva leikkaus on haastavaa, etenkin jos kaltevuuteen liittyy muita tekijöitä kuten raja-aita ja epätasainen maa.

Meillä erityisen haastavat ovat tontin molemmilla sivuilla raja-aitoina olevat Tuija-aidat, koska ne ovat selkeästi alempana normaalinurmikkoa ja nurmikko laskee melko jyrkästi aitoja kohti. Kulmaa en ole mitannut, mutta joissain kohdin saattaa kulma olla yli 35 %.

Olen korjannut asian nyt siten, että leikkuri ei enää leikkaa niin läheltä aitoja, eikä siis joudu leikkaamaan viistossa asennossa, eikä pääse toivottavasti enää putoamaan niin lähelle aitaa, että ei pääse sieltä enää pois.

Haluan jatkossa siis varmistua, että leikkuri pystyy toimimaan ilman tippumisia aidan väliin tai muutoin joutumasta pois rajatulta alueelta. Tarkoitus on olla kotoa poissa useampi päivä, enkä haluaa katsoa sovelluksen virheilmoituksista ”mower outside perimeter wire”, sille kun ei voi tehdä mitään etänä.

Robottiruohonleikkurin toimivuus ja jälki

Lopputulosta on miellyttävä katsella ja jotenkin tuntuu, että nurmikko pitää siitä, kun sitä leikataan ahkerasti. Täytyy myöntää, että normaalilla ruoholeikkurilla ei lopputulos kyllä näyttäisi yhtä hyvältä

Naapurikin innostui hankkimaan itselleen robottileikkurin. Asennuksen ja parin leikkuukerran jälkeen naapuri totesi” on tuossa teidän robossa paljon enemmän älyä!”. Olen samaa mieltä!

Lue myös robottiruohonleikkurin käyttökokemuksia muista kohteista

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

4/5 (2)

Robottiruohonleikkuri pitää huolen nurmikostasi ja sinä voit nauttia vapaa-ajastasi. Kaunis ja tasainen leikkuujälki ilman nurmivaurioita. Lue lisää

Indego 700 M+ huolehtii pihastasi itsenäisesti alueen koon, mietymyksiesi ja paikallisten sääolosuhteiden mukaisesti. Tutustu

Indego mahdollistaa jopa pienten alueiden, kuten kalusteiden alle jäävien kohtien leikkuun ja leikkaa jopa 27 % kallistuksessa. Tutustu

Pin It on Pinterest

Share This