Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista

KOHDE 3 / Indego 700 M+ -käyttökokemuksia

ROBOTTIRUOHONLEIKKURI TESTISSÄ

Uuden omakotitalon pihassa on vuosi sitten istutettu elinvoimainen nurmikko, joka vaatii paljon hoitoa. Seuraa, miten robottileikkuri kohteessa toimii.

Miksi tehdä työ, jonka kone voi tehdä puolestasi!

TOUKOKUU 2020

Valituksi tuleminen Bosch Indego -robottiruohonleikkurin testaajaksi oli minulle lähes lottovoitto, sillä rakensin viime vuonna pienen omakotitalon isolla 1800 neliön tontilla ja olen kovasti miettinyt robottia auttamaan nurmikonleikkuussa.

Talossani on paljon älykotiominaisuuksia, mm. puheohjaus valoille sekä robotti-imuri, joten piha on tähän luonnollinen jatkumo. Miksi tehdä työ, jonka kone voi tehdä puolestasi!

Yläpiha kesällä 2019.

Tontista on nyt noin puolet perustettu kunnon puutarhaksi ja toinen puolikas ns. alapiha on vielä työn alla. Suoraan talon takana sijaitseva länteen osoittava yläpiha on jotakuinkin valmis, vaikka valmistahan ei koskaan pihasta kuulemma tule… Yläpihalla on suuret perennapenkit, suihkulähde sekä hyötykasvitarha potager ja niiden keskellä nurmialue. 2019 keväällä istuttamani nurmi kasvoi kesällä täysin villisti uudessa puutarhamullassa ja jouduin nurmikonleikkuuseen jopa kaksi kertaa viikossa. Vaikka nurmi on suhteellisen pieni, niin yllättävän paljon aikaa meni sen leikkaamiseen. Lisäksi tämä alue näkyy suoraan talon suurista ikkunoista ja olisi kiva, että se pysyisi siistinä.

Telakalle paikka

Bosch Indego 700 M+ -malli saapui kotiin toukokuun puolivälissä lehtien alkaessa vihertää. Kyseinen malli on pihalleni juuri sopivan kokoinen, kunhan saan alapihalla vielä nurmikon kunnolla kasvamaan tänä kesänä ja leikkurin hoitamaan nurmen myös siellä. Paketissa tulivat: robottileikkuri, ylimääräinen lataustelakka tulevaa alapihaa varten, ”autotalli” sekä rajakaapelia. Asennuspuuhiin pääsin viikonloppuna asennusvideoiden katsomisen jälkeen.

Ensimmäisenä piti päättää leikkurin tallille ja telakalle paikka nurmikon joko kulmasta tai reunalta. Halusin kuitenkin sijoittaa tallin vähän piiloon ison kiven taakse ja tässä piti huomioida, että rajakaapeli tulee olla 1,5 metrin matkalta suorassa tallin aukolta. Tätä varten jouduin tekemään pienen u-käännöksen kaapelilla eli talli kannattaa kyllä ehkä myöhemmässä vaiheessa siirtää rehellisesti kulmaan tai suoralle. Kyseisen pisteen vieressä minulla on piharasia sähköä varten, joten muuten paikkana se on kyllä toimiva. Pääsin saman tien vähän siistimään kiven ympärystä ja kaivoin maata pois telakan alta ja korvasin sen kivituhkapedillä.

Rajakaapelin asennus

Kaapelin kiinnitys piti aloittaa vastapäivään mustasta liittimestä alkaen. Rajakaapelin asentaminen olikin ohjeiden mukaisesti työläin osuus koko asennuksessa.

Vedin kaapelin ympäri pihan ja kiinnitin piikkeihin löyhästi. Toisella kierroksella kiristin jokaisen yksittäisen piikkien välin. Kaapeli oli aika hankala saada riittävän kireälle; kaksi sormea ei saisi mahtua kaapelin alle. Kuitenkin maapiikkien välinen etäisyys saisi olla jopa 75cm. Itse päädyin laittamaan piikkejä 30-50 cm välein kiinnipysymisen varmistamiseksi, sillä minulla on iso koira, joka tykkää saada pihalla hepuleita ja juosta pallon perässä. Kriittisimmässä kohdassa tulen varmasti ensimmäisen testivaiheen jälkeen kaivamaan kaapelin maahan max. 5 cm syvyyteen. Toki kaapeli menee ruohon kasvaessa piiloon, joten kevät on parasta aikaa asennukselle. Onnistuin katkaisemaan kaapelin asentaessa – joko piikissä oli terävä reuna tai kaapeli osui sepelin reunaan – eli pääsin testaamaan myös geeliliittimen käyttöä.

Robotti kartoituskierrokselle

Kaapelin asennuksen jälkeen kone heräteltiin henkiin ja tehtiin perusasennus ohjekirjan ja näytön ohjeiden mukaisesti. Robotti lähti ensimmäiselle kartoituskierrokselle ja sen jälkeen suoritin vielä ensimmäisen leikkauskerran, ihan onnistuneesti!

Lue myös käyttökokemuksia muista kohteista

Robotti kartoituskierroksellaan.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

3.78/5 (9)

Robottiruohonleikkuri pitää huolen nurmikostasi ja sinä voit nauttia vapaa-ajastasi. Kaunis ja tasainen leikkuujälki ilman nurmivaurioita. Lue lisää

Indego 700 M+ huolehtii pihastasi itsenäisesti alueen koon, mietymyksiesi ja paikallisten sääolosuhteiden mukaisesti. Tutustu

Indego mahdollistaa jopa pienten alueiden, kuten kalusteiden alle jäävien kohtien leikkuun ja leikkaa jopa 27 % kallistuksessa. Tutustu

Pin It on Pinterest

Share This