Käyttökokemuksia Bosch Indego 400 Connect robottiruohonleikkurista

KOHDE 2 / Indego 700 M+ -käyttökokemuksia

ROBOTTIRUOHONLEIKKURI TESTISSÄ

Omakotitalon etu- ja takapihalla on nurmialuetta yhteensä noin 500 m². Seuraa, miten robottileikkuri kohteessa toimii.

Robottiruohonleikkuri pääsee hommiin

TOUKOKUU 2020

Tonttimme koko on noin 1000 m², josta nurmikkoalaa noin puolet. Etupihan suorakaiteenmallisen nurmikkoalueen koko on noin 300 m² ja muu nurmikkoalue kiertää taloa ja tallia. Olohuoneessa tai terassilla istuessa ensimmäisenä näkyy  etupihan nurmikko.

Aluksi robottiruohonleikkuri hoitaa etupihan noin 300 neliön kokoisen nurmen.

Emme ole mitään ammattilaisia piha-asioissa ja sen kyllä huomaa nurmikossamme. Luulen, että emme varmaankaan ole ainoita. Nurmikko talven jäljiltä on surkeaa katsottavaa.

Nurmikon suhteen meillä ollut yllättävän paljon haasteita, kuivia kohtia, vaaleita laikkuja ja huonosti kasvavia kohteita. Kohtuullisen paljon työtä nurmikon eteen ja siltikään lopputulos ei sellainen, mitä haluaisimme. Perinteinen ruohonleikkuri on ns. biohajottava eli se silppuaa leikkaamansa ruohon pieneksi, joka jää maahan.

Olo on kuin jouluna laatikoita purkaessa

Ensimmäinen havainto robottileikkurista on sen koko: aika pieni meidän kokoiselle nurmikolle. Seuraavana onkin sitten ohjekirjaan ja asennukseen tutustuminen. Jaahas, tässäpä onkin aika monta asiaa mietittävänä ja päätettävänä.

Ensinnäkin pitää päättää leikattava alue. Meillä on nyt keväällä (taas kerran) korjailtu nurmikkoa eli laitettu uutta multaa ja siemeniä. Emme haluaisi, että ruohonleikkuri ajelee niiden yli ja ”pölyttää siemenet sinne tänne”. Eli päätettiin laittaa robotti leikkaamaan siis nyt aluksi ”etupihan” nurmikko, laajennetaan sitten myöhemmin koko pihalle.

Varsinainen käyttöönotto alkaa ohjainkaapelin asennuksella – ja sekin vielä vastapäivään eli aloitetaan latausasemasta eteenpäin. Eli siis aivan ensiksi pitääkin päättää latausaseman paikka pihalle. Onneksi olimme sitä jo etukäteen miettineet eli sille oli muutama vaihtoehto jo mietitty.

Eli hommiin sitten! Johto kiinni latausasemaan ja kiinnittämään johtoa nurmikkoon. Hetkinen mitenkäs nyt kirjasessa mainitut etäisyydet, no kokeillaan, sovelletaan pikkaisen ja korjaillaan tarvittaessa.

Johdon veto ja kiinnitys olivatkin suurin homma koko asennuksessa ja käyttöönotossa. Seuraavaksi sitten jännä hetki; johto kiinni latausasemaan ja robotti kartoittamaan pihaa, toivottavasti se johdon asennus meni oikein. Menihän se, robotti kiersi lenkin ja palasi latausasemaan.

Ohjainkaapelin asennuksen jälkeen robotti pääsi kartoittamaan pihaa.

Ensimmäinen leikkaus

Sitten vain robotti perusasetuksilla liikkeelle ja hommiin! Pitihän sitä alussa seurata ja kuvata miten se oikein leikkaa tai aikoo leikata nurmikkoa. Itsellä kun on ollut tapana leikata ruohikko tietyllä tyylillä ”ristiin”, jolloin lopputulos näyttää hyvältä terassilta ja olohuoneesta katsottuna. Oli jännä huomata, että robotilla olikin ihan oma tyyli ja logiikka leikata nurmikkoa. Robotti leikkasi hieman oudolla logiikalla ja kävi välillä lataamassa itseään, kunnes taas jatkoi.

Nukkumaan mennessä joskus puolen yön maissa nurmikko oli isolta osalta leikattu, muutamaan kohtaan oli jäänyt outo kaistale. Aamulla herättyämme vilkaisin pihalle ja huomasin, että ne oudot kaistaleet olivat yön aikana hävinneet. Lopputulos aamukasteessa näytti erinomaiselta.

Muutamia pohdintoja ja havaintoja

Meillä oli ajatuksena aluksi asentaa johto maahan muutaman sentin syvyyteen, mutta päädyimme vetämään sen pintaa pitkin, koska teemme pihalla vielä pieniä muutoksia. Nyt johto on asennettu vain osaan pihaan, ajatuksena laajentaa leikkuualuetta myöhemmin nyt alkukokemusten jälkeen. Laajennus täytyy tehdä sitten jatkamalla johtoa, koska sen on nyt vain ainoastaan nykyisen rajauksen mittainen. Ohjeessa sanottiin, että johdon pituus voi olla vain 350 metriä. Mietin tässä juuri, että kuinka paljon johtoa on asennettu ja paljonko sitä tarvitaan vielä loppunurmikolle.

Palaan seuraavassa raportissa tarkemmin asetuksiin, hienosäätöön ja mobiilisovellukseen.

Lue myös käyttökokemuksia muista kohteista

 

Robottiruohonleikkuri leikkasi omalla logiikallaan.

Työnjälki oli erinomaista.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

3.75/5 (4)

Robottiruohonleikkuri pitää huolen nurmikostasi ja sinä voit nauttia vapaa-ajastasi. Kaunis ja tasainen leikkuujälki ilman nurmivaurioita. Lue lisää

Indego 700 M+ huolehtii pihastasi itsenäisesti alueen koon, mietymyksiesi ja paikallisten sääolosuhteiden mukaisesti. Tutustu

Indego mahdollistaa jopa pienten alueiden, kuten kalusteiden alle jäävien kohtien leikkuun ja leikkaa jopa 27 % kallistuksessa. Tutustu

Pin It on Pinterest

Share This