On tullut viimeisen raportin aika. Suhteemme uuteen ”perheenjäseneen” on muodostunut jo sellaiseksi, ettei Latea aina enää muistakaan. Tästä voimme päätellä koneen toimivan tosi hyvin. Vain tasainen ja tuuhea nurmikko todistaa sen läsnäolosta.

Pieniä parannuksia toki seuraaviin malleihin voisi mielestäni laittaa: heijastimet tai valot eteen ja taakse. Koneen runko saisi olla hieman matalampi, koska meillä Late menee aidan ali leikkaamaan myös pientareet. Vetävien pyörien kuviota voisi muuttaa, koska kone ruopii tyhjää jyrkässä ja märässä pinnassa.

Loppusyksyn testijakso meni pipariksi, koska meillä tehdään vesijohdon uusimista kadulla kaupungin toimesta ja kaivuri katkaisi jostain kohtaa rajakaapelin.  Leikkurin lehtien silppuamiskyky jää testattavaksi ensi syksyyn. Samoin leikkuriin Etrasta hakemani heijastintarra ei päässyt käytännön kokeeseen, koska Late kököttää paikallaan rajalankavikaisena vajan nurkalla. Lanka kyllä korjataan, kunhan urakka ohittaa meidän katuosuuden. Haasteellisen kapean talonpäädyn tilanne on parantunut viimeisen päivityksen ja maantäytön myötä.

Meillä kävi TheNavikaattori kuvaamassa helikopterikameralla Laten touhuja ja sitä olikin mukava katsella välillä ylhäältä käsin.

Koko testijaksosta jäi vain mukavia muistoja ja moni ohikulkija, tutut ja sukulaiset ovat olleet todella kiinnostuneita Latesta. Minä odotan jo kovasti ensi kesää, että pääsen lisäämään maata talon päätyyn ja laittamaan Laten töihin aikaisin keväällä, kun ruoho kasvaa vain sieltä täältä.

Mahtaako olla järkevää irrottaa telakka maasta, että saa ladattua Latea välillä myös sisällä talvisäilytyksen aikana?

 

Uuden leikkurin ostajan ei mielestäni kannata harkitakaan kuin robottia. Uuteen pihaan kaapelin asentaminen puutarhasuunnitelman valmistuttua on tosi helppoa.

Kaikkein hienointa robotissa on se, että nurmikko on aina vastaleikatun näköinen eikä ruohosilppu kulkeudu jaloissa pitkin pihaa etenkään sisälle. Hiljaista käyntiääntäkään ei sovi vähätellä. Meillä kesän aikana leikkuutunteja tuli yli 500. Ei ihan heti ymmärräkään kuinka paljon aikaa kuluu leikkurin perässä kulkiessa jos pitää pihan kokoajan tiptop kunnossa. Jopa meidän rouvan käsitys työnnettävän leikkurin edusta hyötyliikuntamuotona on kääntynyt päälaelleen.

Mukavaa syksyä ja ensi kesän odotusta kaikille lukijoille ja muille testaajille.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Pin It on Pinterest

Share This