Yöllä satoi ja Carro de heno sai kasteen. Nimestä tuli perheessä hieman erimielisyyttä, mutta yhdistettynä hänestä tuli perheemme uusi jäsen nimeltään Hugo El Bosco?.

Sukunimensä hän sai ”isältään” Hieronymus Boschilta, jonka triptyykkissä kuvataan Carro de heno (Heinätykki). Koska espanjalaiset, jotka olivat Bosch:n teoksiin hyvin ihastuneita, kokivat vaikeaksi lausua hänen nimensä, alkoivat he kutsua häntä ytimekkääksi El Boscoksi. Hugo nimen hän sai… hmm…


Meistä tuntui kuitenkin hankalalta kutsua uutta perheenjäsentämme niin pitkällä ja latinoperäisellä sukunimeen viittaavalla nimellä, joten käytämme hänestä nyt kotoisasti vai etunimeä Hugo.


Tänään Hugo siis herätettiin henkiin.

Katselin Hugoa telakassaan aikani ja päätin hakea pojan apuun. En nimittäin lainkaan ymmärtänyt, miten Hugoon puhallettiin henki. Pojalla kesti n. 10 sekuntia, kun hän oli näppäillyt Hugon henkiin. 

Sinä aikana minä olin ehtinyt skannata QR -koodin ohjeesta ja löysin asennusohjelman. Huomasin, ettei ilmeisesti olisi tarvinnut soittaa asiakaspalveluun, jos olisin katsellut tämän videon heti ensimmäiseksi. Siellä kerrottiin selkeästi kahden vierekkäin kulkevan asennusnauhan rajauksen kumoava merkitys ja muut rajauksiin liittyvät asiat.


Hugo heräsi henkiin, mutta jotain oli pahasti vialla
?. Hugo jökötti telakassaan liikkumattomana ja hänen näyttönsä kertoi, ettei asennusnauha ollut suorassa. Miten niin ei ollut suorassa?? Olinhan tehnyt niin mahdottoman tasaisen pedin telakalle. Sitten hiipi epäilys, että olisiko se voinut vaikuttaa, että runsaan puolen metrin päästä telakasta alkoi pienen pieni ylämäki. Tarkoittikohan se asiakaspalvelun mainitsema vatupassi sitä, että telakan ympäristön 1+1,5m vapaa tila oli oltava kokonaan vatupassissa?!! Ei kai nyt pieni, n. 10-15asteen kaltevuus voi olla este?!!? 

Ei muuta kun kääntämään telakka ympäri, että saimme riittävän vapaan tilan. Asennusvideossa muuten kyllä mainittiinkin, että telakan pitää olla nurmikentältä reunaan päin katsottaessa niin, että laturi sijaitsee oikealla. Olikohan silläkin oikeasti jotain merkitystä asiaan
?.
Poika totesi, että olisi päässyt helpommalla asennuksessa, kun olisi heti alkuun lukenut koko pika-asennusoppaan ja katsonut videon kokonaan. Kokemuksellinen oppiminenkin on tietenkin ihan ok, jollei ole kovin kärsimätön
??.

Kun olin katsellut asennusvideon loppuun oli Hugo jo kiertänyt tutustumiskierroksensa nurmikentän ympäri. Muutama komplikaatio Hugon tielle sattui, mutta niistä selvittiin ilman, että olisi Hugoa tarvinnut nostaa pois tukalasta paikasta. Esteenä olevia luonnonkiviä omenapuiden ympärillä jouduimme hieman asettelemaan uudelleen, että Hugo ymmärsi ne esteeksi eikä telonut itseään niihin. Myös poikani koki pienen komplikaation, kun pyysin häntä lisäämään asennusnauhaan kiinnikkeen. Hän teki työtä käskettynä, mutta valitettavasti vasara kosketti rajausnauhaa ja poikani sai pienen muistutuksen näpeilleen siitä, että sähkölaitteesta kannattaa kytkeä virta pois, kun haluaa tehdä korjaustöitä
?.

Hugo saa nyt mennä yöksi nukkumaan. Kokeilin vielä, mitä tapahtuu, jos joku yrittää yöllä ryöstää Hugomme telakasta. Eipä taida kukaan onnistua viemään: Hugo ei suostu toimimaan muuta kuin kotonaan. Teksti näytössä ilmoittaa, ettei Hugo halua toimia ilman isännän pin-koodia
J.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Pin It on Pinterest

Share This