Late on nyt leikannut nurmikon jo vaikka kuinka moneen kertaan ja jälki on kuin golfkentällä.

Terien tarkistuskäsky on tullut jo 3 kertaa, mutta terät ovat vielä tosi hyvässä kunnossa. Meillä on etupihalla männynkäpyjä ja polun ja puiden ympärillä kuorikatetta, mutta terät eivät ole silti kuluneet nimeksikään.

Meillä on koemielessä leikattu nurmea kovallakin sateella, mutta sekään ei ole Lauria haitannut.

Yhden kerran olemme joutuneet sammuttamaan päävirran, koska Late alkoi kiertää kehää etupihalla, mutta tämäkin tuli kuntoon virran katkaisulla. Minä epäilin syyksi myös yhteyshäiriötä koska ko. päivänä porttaali vastasi kännykkään tosi huonosti.

Etupihalla Lauri yritti itsepintaisesti kiivetä aina samaan mäntyyn loivaa juurta myöten.  Tämä ongelma ratkesi lyömällä tappi maahan juuren viereen, tästä leikkuri kääntyy nyt takaisin.

Länsipäädyssä nurmikkoa on vain reilun metrin levyinen pitkä suikaleAinoa todellinen ongelma meillä on talon länsipääty, jossa nurmikko on vain reilun metrin levyinen pitkä suikale ja lisäksi ulkoreuna on myös melko jyrkkä. Emme anna vielä periksi, vaan laitamme lisää maata reunalle ja yritämme leventää aluetta vähän lisää.

Lisäsimme kuorikatetta maatuneen tilalle. Late levitti myös todella innokkaasti kuorikatetta pitkin tonttia ja jäi pari kertaa jumiin katekasaan. Tällöin kännykkään tuli ilmoitus: leikkuri tukossa, tarkista.

Leikkuri on myös mielestäni todella turvallinen. Meillä vieraana ollut poika meni seisomaan leikkurin eteen, jolloin Late törmäsi poikaan. Varpaat säästyivät silti leikkurin teriltä hyvän suojakuoren ansiosta.

Telakkaan jouduin poraamaan kaksi lisäreikää suurempia pultteja vartenTelakkaan jouduin poraamaan kaksi lisäreikää suurempia pultteja varten. Samalla vaihdoin kaikki naulat paksumpiin kansipultteihin. Tämä johtuu varmasti kovin hiekkaperäisestä maasta vajan takana.

Naapurit ovat kaivanneet koneeseen jotain huomiovaloa, koska Late leikkaa meillä myös kadunvarret. Kenenhän syyksi menee robottiruohonleikkurin ja auton kolari?

Nurmikolle pintaan asennettu rajakaapeli on jo hävinnyt paikoitelleen kokonaan eikä sitä näy ollenkaan. Rasvaliittimiä olisi saanut olla paljon enemmän jo asennusvaiheessa sekä käytössä. Meillä on kaapelia jouduttu jatkamaa monta kertaa. Olen katkaissut sen lapiollakin vahingossa jo yhden kerran.

Seuraavaksi meillä aiotaan kokeilla Smart-ohjelmaa leikkauksen ohjaukseen. Nyt on pääsääntöisesti leikattu kolme kertaa viikossa ja nurmikko on ollut todella siisti.

Trimmeriä on jouduttu käyttämään yllättävän vähän.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Pin It on Pinterest

Share This