Kesä on ollut aika sateinen ja heinäkuun alkupuolella hyvinkin märkä. Vettä satoi päivittäin toista viikkoa eikä Latea päästetty töihin kuin satunnaisesti. Kun Late pääsi töihin, se ehti leikata vain osan alueesta ennen kuin taas tuli sadekuuro ja kasteli nurmikon. Laten pätkittäisestä työskentelystä johtuen nurmikko kasvoi sangen epätasaisesti ja Laten työskentelyjälki ei näyttänyt niin hyvältä kuin kesäkuussa maan ollessa ihan kuiva ja koneen saatua tehdä työ loppuun asti keskeytymättä. Välillä tuntui että kone leikkasi tauon jälkeen samoja alueita, mutta en tarkistanut sitä koneen antamasta ”työkartasta” jossa olisi näkynyt missä se on työskennellyt.

Heinäkuussa vietimme viikon mökillä ja sateet jatkuivat ukkosten kera, sentään hieman harvemmin. Kun välillä paistoi aurinko, nurmikko kasvoi hurjaa vauhtia. Latea ei käynnistetty etäkäytöllä koska tarvitsimme kasvimaalle nurmikatetta. Kotiin tultuamme nurmikko ajettiin ajoleikkurilla ja leikattu ruoho haravoitiin hyötykäyttöön.

Kun rutiinileikkuun aika alkoi olla käsillä, ei Late reilun viikon levon jälkeen suostunutkaan yhteistyöhön niin kuin olisi pitänyt. Kun ensikosketus reunalankaan tuli, pysähtyi kone ja näyttö ilmoitti että reunalanka on liian kaukana ja kone pitäisi nostaa telakkaan. Onneksi kone ei ole liian iso eikä painava joten sen jaksaa nostaa ja kantaa pihan toiselta puoleltakin telakkaan. Kantomatkan aikana se piippaili kuuluvasti herjaten.

Late kannettiin pariinkin kertaan telakkaan, mutta silti se ilmoitti että reunalanka on hukassa ja jäi tönöttömään leikkuualueen reunaan. Latausaseman led-valo paloi, joten rajauskaapelin siis piti olla kunnossa. Seuraavaksi otettiin koneen alla oleva virta-avain pois paikaltaan ja latausaseman töpseli irrotettiin pariksikymmeneksi minuutiksi. Sen jälkeen tehtiin uudelleenkäynnistys.

Liian hätäisesti ei konetta kannata uudelleenkäynnistyksen jälkeen yrittää laittaa leikkaamaan, vaan tovin pitää antaa tietojen latautua. Koneen näyttö kertoi kyllä normaalitilaa, mutta vaati silti aikaa. Näytöstä kannattaa tarkistaa että kone on gsm-verkossa ja yhteydessä palvelimeen. Late pääsi näiden toimien jälkeen takaisin kartalle ja jatkoi työtään moitteettomasti.

Huomasimme että koneen ollessa telakassa latautumassa leikkuuohjelman aikana, ei konetta voi asettaa tauolle tai lopettamaan työtä etäkäytöllä esimerkiksi jos sade yllättää kesken kaiken. Leikkaavan koneen voi kyllä ohjata telakkaan tabletilla tai puhelimella.

Tabletin kautta Laten käyttäminen on selkeää ja helppoa, sopii laiskemmallekin ihmiselle joka ei niin tekniikasta välitä.

Näistä viimeisistä ohjelmaongelmista huolimatta olemme edelleen hyvin tyytyväisiä koneen toimintaan. Se säästää meidän aikaamme, on hiljainen, turvallinen ja tehokas kokoonsa nähden näin isolla pihalla.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Pin It on Pinterest

Share This