Paketti oli iso ja täynnä tavaraa.Postin tuoma odotettu iso paketti löytyi sovitusti kuistilta, jonne postinkantajatatar oli sen jättänyt. Paketti kiiruusti sisälle ja auki. Kaikki lähetyksessä näytti olevan kunnossa ja jäimme odottelemaan asennuspäivää.

Netistä olimme katsoneet ohjeet ja videot moneen kertaan etukäteen ja tehneet asennussuunnitelmat. Ihan kylmiltään ei kannattanut asennustyöhön ryhtyä ja Boschin sivuilla olevat ohjeet olivat selkeät ja mielestämme paremmat kuin koneen mukana tulleet ohjeistukset. Netissä oleva video oli informoiva ja auttoi asennuksessa paljon. Minä en ajatellutkaan miten paljon työtä koneen asennukseen liittyy ennen kuin katsoin videon ja ennen kaikkea kun seurasin meille tulleen koneen asennusta.

Ensin kävellään pihalla mitaten…

Tarkoitus oli laittaa Indego leikkaamaan valmistajan ilmoittamaa maksimialuetta. Takapihamme on niin iso, että leikkaamista jää Indegosta huolimatta perinteisin menetelmin. Ensin siis käveltiin mitan kanssa piha läpi, ettei vaan neliöt olisi jääneet vajaaksi.

Meillä isoimman suojattavan saarekkeen muodostavat kaivo ja huvimaja-alue istutuksineen, se tietysti vähennettiin rajattavasta kokonaisleikkuualueesta ja neliöt korvattiin muualle laajentamalla. Samoin huomioitiin toinenkin isompi saareke. Pihalle jäi vain kaksi pensasta joita ei rajattu. Nurmikkoalue on perustettu vasta pari vuotta sitten ja se on melko tasaista, vain pientä korkeuseroa.

…ja sitten kontataan sen reunat

Kaapelin asennustaPäätimme upottaa rajauskaapelin maahan koska kolme paimenkoiraamme revittelee melkoisesti pihalla juostessaan ja upotettuna kaapeli oli mielestämme paremmin turvassa. Kaapelin upotukseen sopivia työkaluja kokeillessamme parhaaksi osoittautui vaarin vanha piilukirves. Se oli juuri sopivan raskas katkaisemaan juuret ja jätti riittävän leveän uran johon kaapelin sai ujutettua. Kohtuullisella voimankäytöllä ei kaapeli uppoa yli 50 mm syvyyteen jota Indego edellyttää. Kaapelin asennus varmistettiin ankkurointitikuilla lähinnä käännöksissä ja mutkissa. Indegon paketissa ollut kaapeli ei riittänyt, mutta sitä jatkettiin vastaavalla kaapelilla. Kaapelin upotusprojektissa menikin mieheltäni ja isältäni miltei koko päivä kun rajattava alue oli niin iso.’

Teknistä tekemistä

Telakka sijoitettiin terassin kupeeseen johon oli helppo saada sähkön syöttö, sääsuoja tosin jäi heikohkoksi. Telakan alta kaivettiin ruohomatto pois ja se tasattiin murskeella.

Kaapelit kytkettiin ohjeiden mukaisesti.. Virransyöttöjohto telakalle sujutettiin käytöstä poistettuun vesipostin putkeen joka alittaa terassin laatoituksen telakan kohdalla. Liittimien kytkemisen jälkeen päästiinkin miettimään seuraavaa vaihetta.

Konetta asennettaessa se sai nimenkin: Late. Helpompi lausua kuin virallinen nimi, saati sitten robottiruohonleikkuri.

Mitä asennuksesta jäi mieleen?

Indegon asennus vaati yllättävän paljon sähkötöitä, etukäteen ohjeisiin tutustumista, ohjeen tarkkaa lukemista ja ymmärrystä tekniikasta. Asennus ei ollut ihan yksinkertaista ja siihen kului aikaa (kaikkine kaapeleiden upotuksineen ja muine töineen eri vaiheissa pari päivää), mutta tässä vaiheessa kun kone on ollut jo käytössä niin alkuvaikeudet miltei unohtaa sillä niin helppo, tehokas ja huomaamattoman näppärä se on.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Pin It on Pinterest

Share This