Meille tuli Rakentaja.fi sivuston kautta Boschin Indego 1100 robottiruohonleikkuri testattavaksi.
Suuri laatikko odotti minua eteisessä työstä palattuani. Laatikkoa alettiin avata kovalla innolla. Tässä vaiheessa tulee ohje n:o 1. Laatikossa on niinkin vähäpätöiseltä tuntuva lappunen kuin käyttöohjeet, se kannattaa ottaa laatikosta ensimmäiseksi ja istua lukemaan sitä kaikessa rauhassa.

Laatikolle löytyi myös heti käyttöä.

Laatikolle käyttöä

Minä olin lukenut ohjeet jo etukäteen netissä olevilta sivuilta ja olin jo omasta mielestäni täysi ammattilainen koneen kanssa. Tämä olettamus ei kylläkään pitänyt paikkaansa mikä tulee ilmi myöhemmin.

Mukana tuleva paksu ohjekirja kannattaa myös lukea ainakin kertaalleen vaikka värillinen asennusta helpottava ohjelehtinenkin kyllä riittää hyvin, kunhan vain uskoo mitä siihen on kirjoitettu.

Ohjeessa olevia etäisyyksiä esteistä tulee noudattaa kirjaimellisesti. Minä tietenkin näppäränä poikana panin rajakaapelin lähemmäksi kiinteitä esteitä mitä ohjeessa sanottiin eli alle 35cm, jolloin kone törmäsi karttaa tehdessään kiviin ja aitatolppiin. Kone kulkee aivan keskeltä leikaten kaapelia pitkin joten tilaa tarvitaan todellakin vähintään 35cm. Näin ollen jouduin siirtämään jo asennettua kaapeli useammasta kohtaa ja sekös kävi luonnon päälle.
Koneelle täytyy myös ehdottomasti jättää yli 1m käytävät ja leikkuualueen tulee myös olla vähintään 2m leveä jotta jälki on hyvä.
Meillä on käytetty kuorikatetta reuna-alueilla jolloin trimmerin käyttö jää lopulta melko vähäiseksi.

Minä asensin myös ohjeen mukaan sovelluksen kännykkään. Laitteen ohjelmointi ja ohjaus käy helposti puhelimen avulla. Asennusvaiheessa täytyy olla päävirta kytkettynä koneen pohjasta punaisella avaimella.

kaapelille ojaMeillä kone leikkaa myös kadun varret. Minkä vuoksi kaivettiin pitkävartisella kuokalla pieni oja kaapelille. Upotuksella on tarkoitus suojata kaapelia yliajavilta autoilta sekä lumiauran kauhalta.
Kaapeli oli yllättävän helppo asentaa mukana tulevilla ankkuritapeilla nurmikkoon. Alussa kaapeli täyty vetää mahdollisimman kireälle, ettei kone katkaise löysässä törröttävää kaapelia.
Me jouduimme pihan monimuotoisuuden vuoksi ostamaan vielä 150m lisää kaapelia. Mukana tullut 200m loppui siis heti kesken.

Telakka asennettiin piiloon puuvajan taakse jonne myös tuli jo valmiiksi tarvittavat sähkötkin.

Telakan maahan kiinnittämistä varten tulee 4kpl jykeviä galvanoituja nauloja jotka pitävät telakan paikoillaan. Telakan on oltava erittäin tasaisessa kohdassa, koska leikkuri kääntyy pois lähtiessään jo telakan päällä, jolloin se siirtyy helposti jos kiinnitys on huolimaton.

Rajalangan molemmat päät kiinnitetään ohjeen mukaan telakkaan ja virtajohto kytketään verkkoon.
Telakassa oleva vihreä valo alkaa palaa yhtenäisesti hetken vilkuttuaan, jolloin asennus on onnistunut.

ANNA ARVOSTELUSI RAPORTILLE

Pin It on Pinterest

Share This